Speltips, Milan – Inter 31/1: Klassiskt derby

Spelbloggare Publicerat: 31 januari 2016

Derby di Milano! Ett av årets största höjdpunkter i den italienska klubbfotbollen – Milan och Inter möter varandra på San Siro och vi fastnar för ett målspel.

Ärkerivalerna på San Siro – en arena de delar. Glöm därför bort hemma-/bortafaktorn. Möjligtvis liten påverkande faktor med antalet tilldelade biljetter för fansen.

Förutom all prestige som står på spel, är det också tre betydande pinnar i striden om Europabiljetterna. Inter var ju uppe i toppen av serien under nästan hela förra året, men fallit ihop som ett korthus och hittas just nu på fjärdeplatsen med sex pinnar upp till serieledande Napoli.

Och åtta pinnar under Inter återfinns Milan, vars formkurva istället pekar spikrakt uppåt. Förutom att positiva resultat radats upp i serien, är man dessutom med ena foten inne i Coppa Italia-finalen efter 1-0 borta över Alessandria. Inter är också i semifinal, men förlorade med 0-3 borta mot Juventus och chansen att nå ända fram får betraktas som minimal.

På Milans skadelista hittar vi Lopez, Ely samt Mexes medan Alex är osäker för spel, precis liksom Perisic för Inter.

Underspelet suttit i nio raka

0-1, 1-0, 1-0, 0-0, 1-1, 1-0, 1-0, 1-1, 0-1.

Siffrorna ovan är alltså resultaten i de senaste inbördes mötena. Inte sedan maj 2012 har det blivit fler än två mål mellan Milan och Inter – ett av de mest klassiska derbyna.

Inte bara i den mån att matcherna de två emellan är extremt upphajpade och lockar stort intresse, utan hur det brukar se ut på planen – hård mittfälts- och fysisk kamp. Det bevakas hellre än att jaga resultat.

Trots Inters sviktande resultat, är defensiven fortfarande extremt stabil. Innan 0-3-förlusten mot Juventus senast, hade sex raka matcher klivit under 2,5 mål och för Milan har sju av de tio senaste gjort detsamma.

Svårt att se det här bli annat än målsnålt och tillknäppt – trots litet oddsdropp finns det fortfarande värde i underspelet på 2,5-målslinan till 1,78x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 31/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Milan 2,55 mybet logo
Oavgjort 3,35 titanbet logo
Inter 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,10 redbet logo
Under 2,5 mål 1,78 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: