Speltips Milan – Lazio 6/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2023

Dramatiken i toppstriden fortsätter när AC Milan och Lazio gör upp i den 34:e omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 6 maj 2023 med avspark kl 15:00 på San Siro.

Milan – Lazio

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande mästarna AC Milan har inte lyckats bibehålla det man gjorde så bra förra säsongen. Att man trots det har tagit sig ända fram till en semifinal i Champions League är imponerande, men samtidigt ser man just nu ut att få det tufft att knipa en CL-plats till nästa säsong.

I veckans hemmamöte mot bottenlaget Cremonese tappade Milan återigen viktiga poäng. Som många gånger förr fick man inte någon vidare fart på anfallsspelet och med mindre än en kvart kvar kunde gästerna sätta 1-0. På tilläggstid räddade blev sedan Junior Messias poängräddare då han satte kvitteringsmålet i den 93:e minuten.

Därmed har fyra av Milans fem senaste matcher slutat 1-1. Inför helgens omgång ligger man på sjätte plats i Serie A med två poäng upp till Inter på fjärde plats.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lazio undervärderas

Precis som de övriga topplagen så har även Lazio tappat en del poäng på sistone. De har emellertid satt sig i en bättre situation sedan tidigare och har för tillfället greppet om andraplatsen i Serie A.

Efter två raka förluster kunde Maurizio Sarris manskap studsa tillbaka och ta tre poäng i onsdags. Gästande Sassuolo förblev mållös när Lazio tog en relativt stabil 2-0-seger. Dessförinnan hade man förlorat hemma mot Torino samt i det efterföljande toppmötet borta mot Inter förra helgen.

Milan och Lazio möttes senast i Rom i januari och den matchen slutade med en klar 4-0-seger för hemmalaget. När de nu möts igen i Milano är det AC Milan som gäller som favoriter till ett odds omkring 1.94.

Milan har haft problem att föra matcherna mot på pappret sämre lag, men mot toppmotstånd har det funkat desto bättre. Man slog Napoli i både ligan och Champions League och förra helgen spelade man 1-1 borta mot Roma. Trots det tycker jag att man är något övervärderade hos spelbolagen inför den här matchen.

I mitt tycke känns utgången oviss då Lazio mycket väl skulle kunna få med sig tre poäng hem till Rom. En faktor som kan tala till gästernas fördel är att Milan har en CL-semifinal mot Inter som stundar på onsdag.

Lazio är välförtjänt sex poäng före Milan i tabellen och jag tror att man har goda chanser att åtminstone hålla det avståndet intakt. Mitt spel blir X2 till 1.92 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 6 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo