Speltips Milan – Napoli 12/4: Italienskt derby

Martin Efvergren Publicerat: 12 april 2023

En helitaliensk kvartsfinal i Champions League stundar när rivalerna AC Milan och Napoli drabbar samman. Den första matchen spelas den onsdag den 12 april 2023 med avspark kl 21:00 på San Siro.

Milan – Napoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande italienska mästarna AC Milan har inte lyckats hålla samma jämnhöga nivå som förra säsongen. Efter 29 spelade matcher är man hela 22 poäng efter serieledande Napoli. Totalt har Milan spelat ihop 52 poäng och ligger därmed, för tillfället, på en fjärde plats i Serie A.

Milan har bara vunnit en av sina sex senaste matcher, men det var ingen match som helst utan det var bortamötet mot Napoli för en och en halv vecka sedan. Då sprattlade Stefano Piolos manskap plötsligt till och vann med hela 4-0.

I fredagens hemmamatch mot Empoli lyckades man dock inte bygga vidare på den hypervassa offensiv som man visade upp i Neapel. Istället slutade det mötet mållöst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Napoli

Napoli har överträffat alla förväntningar den här säsongen. Man toppar Serie A med 16 poäng och i Champions League har man varit minst lika skoningslösa. Man vann sin grupp före Liverpool, Ajax och Rangers och i åttondelsfinalen gav man inte Frankfurt ett finger då man vann med totalt 5-0.

Napolis säsong är så gott som fläckfri bortsett från 4-0-förlusten mot Milan. Den matchen har nog givit Luciano Spalletti visst huvudbry inför det här mötet, samtidigt kan det ha varit en nyttig lärdom. Hursomhelst ger det den här matchen en extra dimension då Napoli annars hade varit mer klara favoriter.

Napoli studsade emellertid tillbaka och vann med 2-1 i helgens bortamöte mot Lecce. Med samma siffror vann man också då man i höstas mötte Milan på San Siro. Nu saknar man skadade Victor Osimhen, men som jag ser det bör Spallettis succégäng ha goda chanser att ta sig vidare till semifinal i Champions League.

Totalt sett har Napoli förstås varit ett mycket bättre lag än Milan den här säsongen och jag tror att man har dragit lärdom av förlusten senast. AC Milan har traditionen och CL-meriterna som talar till deras fördel, men det bör, som jag ser det, inte räcka här. Mitt spel blir Napoli 0 (asian handicap) till 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Napoli 0 (asian)
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 12 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo