Speltips Milan – Newcastle 19/9: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 19 september 2023

AC Milan tar emot Newcastle United i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdag den 19 september 2023 med avspark kl 18:45 på San Siro.

Milan – Newcastle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Förra säsongens CL-semifinalist AC Milan hade fått en utmärkt på start på säsongen inför lördagens derby mot Inter. Men precis som i den där helmilanesiska semifinalen i våras var det de svartvita som var det vassare laget. Och det med råge då Stefano Piolis manskap var chanslösa i en match som slutade i en 5-1-seger för Inter.

Totalt sett så har det emellertid sett ganska lovande ut för AC Milan. Chelsea-förvärven Pulisic och Loftus-Cheek har varit framträdande då man slagit Bologna, Torino och Roma och nu gäller det att man snabbt kan repa sig och hitta tillbaka till det man gjorde man så bra i de matcherna.

Nu börjar äntligen Champions League igen. Vill du hämta en oddsbonus? Läs vår guide!

Båda lagen vill framåt

Newcastle United slutade på fjärde plats i Premier League förra säsongen och nu väntar en efterlängtad återkomst till fotbollens finrum Champions League. Laget har gått från klarhet till klarhet under Eddie Howes ledning, men säsongsinledningen har inte varit lysande och nu prövas man på allvar då man även ska hantera CL-fronten.

Efter en sprudlande premiärseger i ligaspelet blev det tre raka förluster mot toppmotstånd i form av Manchester City, Liverpool och Brighton. I lördags kunde man så studsa tillbaka och ro hem en 1-0-seger mot Brentford.

Alexander Isak var förpassad till bänken i den matchen och hans ersättare Callum Wilson gjorde matchens enda mål på straff. Även Milan-värvningen Sandro Tonali vilades i den matchen och det är nog ingen vågad gissning att han och Isak finns med från start här.

Förutsättningarna inför det här mötet är jämna. Hos spelbolagen gäller AC Milan som favoriter till omkring 2.50 gånger insatsen.

Till Milans fördel hör att man är betydligt mer erfarna i de här sammanhangen, men det råder samtidigt ingen tvekan om styrkeförhållandena mellan PL och Serie A. Utgången känns med andra ord oviss, men jag tror att det kan bli underhållande match mellan två lag som vill gå framåt och som definitivt besitter offensiv spets. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45, tisdag 19 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo