Speltips, Mirandés – Sevilla 28/1: Hörnfokus i returen

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2016

Sevilla är, med all sannolikhet, 90 minuter från semifinalen i Copa del Rey – eller kan Mirandés vända 0-2 till vinst i returmötet på Estadio Municipal de Anduva? Vi testar hörnlyckan…

Två mål upp och noll bortamål. Vitolos 2-0-balja i den 94:e minuten kändes som spiken i kistan för det här dubbelmötet, men mycket kan förstås hända – speciellt om Sevilla, vilket kan vara lätt hänt, kommer ut; underskattar motståndet och roterar lite väl i startelvan.

Bortaspelet är också ett stort bekymmer. Faktum är att inte en enda av tio bortamatcher i Primera División har vunnits – 0-6-4 står resultatraden i. Och ja, då ska vi påminnas om att Sevilla är uppe och fajtas om Europaplatserna, vilka endast ett par plusmål skiljer dem från.

Mirandés är sista klubb från Segunda División, där de slåss om playoffplatserna, kvar i cupen. Faktum är att både Málaga och Deportivo La Coruna, som är Primera División-huserande, skickats ut. De sistnämnda kördes över med 4-1 över två möten – ett minne som såklart ökar tron på att det här är möjligt.

Borde vara fifty-fifty

I det omvända mötet skapade Sevilla ett tvåsiffrigt antal hörnsparkar; de styrde och ställde, ville hela tiden framåt och hamnade ofta i situationer både runtom och i motståndarna straffområde. Räknar dock med att de kommer spela klart mer försiktigt nu och vi lockas starkt av ett underspel på deras hörnlina.

Delvis leder man ju klart inför de avslutande 90 minuterna och på bortaplan spelar Sevilla inte i närheten av lika framåtlutat som inför hemmapubliken. Väl vid bollinnehav, då blir det sannolikt mer rullande och mindre lyft in i straffområdet. I serien skapar de i snitt 5,0 hörnor framåt på resande fot, men då ska vi tänka på att de också, i och med de uteblivna resultaten, ofta fått jaga. Annat nu.

Att hörnlinan är på 5,5 känns korrekt, men då borde oddsen vara runt fifty-fifty på över- och underspelet. 2,15 för undern är således mer än acceptabelt. De siffrorna tackar vi Bwin hjärtligt för. Polletter – in!

Speltips:

Speltips: Sevilla under 5,5 hörnor
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 28/1
TV:  Visas på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Mirandés 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,75 betway logo
Sevilla 1,83 bwin logo
Över 2,5 mål 1,91 redbet logo
Under 2,5 mål 1,96 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: