Speltips Mjällby – AIK 3/5: Pressade gäster

Martin Efvergren Publicerat: 3 maj 2023

Mjällby AIF gästas av ett hårt pressat AIK i den sjätte omgången av allsvenskan. Matchen spelas onsdag den 3 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Strandvallen.

Mjällby – AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby AIF fick en kanonstart på säsongen. I Svenska Cupen lyckades man krångla sig hela vägen fram till en kommande final och i allsvenskan tog man sju poäng på de tre första omgångarna.

I de två senaste matcherna har dock trenden vänt och man kommer nu till det här mötet med två raka förluster. Anders Torstenssons Mjällby har det stabila försvarsspelet som sitt adelsmärke, men mot BP och Elfsborg har det inte räckt till poäng.

Mot BP på Grimsta hamnade man tidigt i underläge och när man behöver jaga mål är Maif inte lika vassa som när man kan försvara en ledning. Man föll med 2-0 i den matchen och i lördags hemmamöte mot Elfsborg gick man också mållösa. Med dryga kvarten kvar utnyttjade gästerna en fast situation som gav dem segern med 1-0 på Strandvallen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två baktunga lag

AIK visade också en del lovande tendenser under försäsong och Svenska Cupen, men de är nu som bortblåsta. Med blott fyra poäng på fem matcher och ett spel som hackar betänkligt har Andreas Brännström fått en mardrömsstart på sitt nya jobb.

När Brännan nu återvänder till Listerlandet gör han det sannolikt med en hel del huvudbry. Hans kreativa, offensiva idéer har inte fått fäste och nu handlar allt om att börja få med sig resultat.

Inför derbyt mot Hammarby gjorde han en hel del taktiska förändringar som gav en positiv effekt i den matchen. Därefter har det offensiva blivit alltför lidande och man har gått mållösa mot både Värnamo och Sirius.

Förra säsongens möten mellan Brännströms Mjällby och AIK blev jämna. I somras vann de förstnämnda med 1-0 på Friends Arena och på hösten kunde AIK vinna med 2-1 på Strandvallen. När de nu möts igen är förutsättningarna även jämna vad gäller oddssättningen. AIK gäller då som knappa favoriter till omkring 2.70 gånger insatsen.

Mycket talar för att det här kommer att bli en tillknäppt och målsnål tillställning, men underspelen ligger också lågt i odds. Båda lagen har inte gjort mål i AIK:s fyra senaste matcher och detsamma gäller i Mjällbys fyra senaste matcher. Jag väljer att gå för att det mönstret fortsätter här. Mitt spel blir att båda lagen inte gör mål till 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, onsdag 3 maj
TV: 
Stream:  Discovery+