Speltips Mjällby – Halmstad 27/5: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

Mjällby AIF tar emot Halmstads BK i den tionde omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 15:00 på Strandvallen.

Mjällby – Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby AIF har stått för en mer än godkänd säsongsinledning i allsvenskan. Därtill lyckades man ju ta sig hela vägen till final i Svenska Cupen. Där blev emellertid Häcken en övermäktig motståndare och det får därmed vänta ett tag till innan det blir Europacup-fotboll på Strandvallen.

Efter 4-1-förlusten i cupfinalen förra torsdagen var uppladdningen kort inför bortamötet mot Djurgården på söndagen. Inför den matchen hade Mjällby hållit nollan i tre raka seriematcher och man stod upp väl även den här gången. Det räckte dock inte till poäng då man föll med 2-0 mot ett hemmalag som hade lite mer ork och energi.

Därmed står Maif kvar på 12 poäng efter nio spelade matcher, vilket ger en åttonde plats i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämnstarka lag

Nykomlingen Halmstads BK har också de inlett ganska lovande och har, precis som Mjällby, spelat ihop 12 poäng. Noterbart är att HBK ännu inte har kryssat någon match då facit så här långt är fyra segrar och fem förluster.

Inför förra helgens bortamöte mot ett formsvagt Sirius hade Magnus Haglunds manskap inte tagit någon poäng på bortaplan. I den senaste bortamatchen på konstgräs hade man fått stryk med hela 6-1 mot Elfsborg. Med det i åtanke var det en rejäl och viktig uppryckning man stod för när man kunde vända ett tidigt 1-0-underläge till seger med 2-1 på Studenternas.

Nu väntar så en ny bortamatch mot ett svårslaget Mjällby. Totalt sett har vi att göra med två ytterst jämnstarka lag, men hemmaplansfördelen gör Maif till favoriter till ett odds omkring dubbla insatsen.

Anders Torstenssons Mjällby är med sina sju insläppta mål näst bäst i allsvenskan efter Malmö FF. Offensivt har det dock inte sprudlat då man har gått mållösa från fem av sina sex senaste seriematcher.

Det mesta talar för att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning mellan två försvarsstarka lag. Underspelen är av förståeliga skäl lågt satta och mitt spel blir därför att båda lagen inte kommer att näta till 1.76 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.76
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  Discovery+