Speltips Mjällby – Hammarby 18/3: Semifinal i Svenska Cupen

Martin Efvergren Publicerat: 17 mars 2023

Mjällby AIF och Hammarby IF gör upp i semifinalen av Svenska Cupen. Matchen spelas lördagen den 18 mars 2023 med avspark kl 15:00.

Mjällby – Hammarby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Lilla Mjällby AIF fortsätter att överträffa sig själva. Förra säsongen var man en positiv överraskning i allsvenskan och den här säsongen har man inlett med att ta sig ända fram till en semifinal i Svenska Cupen.

Andreas Brännström fick laget att utvecklas på många sätt förra säsongen och nygamle efterträdaren Anders Torstensson har, så här långt, med framgång byggt vidare på ett liknande spår.

I gruppspelet av Svenska Cupen vann man alla sina tre matcher med uddamålet mot Dalkurd, Oskarshamn och Sirius. I den sista matchen mot Sirius vände man ett 0-2-underläge till seger med 3-2. I kvartsfinalen kunde man sedan kriga sig till en seger efter straffavgörande mot Kalmar i en match som slutade mållös.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Imponerande av Cifuentes

Hammarby har tappat ett flertal bärande pjäser men har ändå sett väldigt starka ut i Svenska Cupen. Framförallt är det ett gott betyg åt Marti Cifuentes som verkar kunna få laget att prestera på samma sätt oavsett vilka spelare som ställs på banan.

I gruppspelet slaktade man allt motstånd. Brage, Norrby och Gif Sundsvall besegrades med en målskillnad på totalt 15-1. I kvartsfinalen väntade så en riktig värdemätare då man tog emot AIK på Tele2 Arena. Det blev som väntat en betydligt jämnare fight, men Bajen drog det längsta strået i en match där man var det bättre laget i första halvlek. I den andra halvleken blev man mer tillbakapressade, men visade då att man även kan kämpa sig till en derbyseger.

Enkelt lär det inte heller bli i den här semifinalen där Mjällby har hemmaplansfördel. Hammarby lär komma att få anfalla mot en kompakt fembackslinje där ytorna är mycket små. I höstas löste man emellertid detta på ett bra sätt då man vann med 3-0 på Strandvallen och jag tror att man har goda chanser att klara av det även den här gången.

På pappret ser inte Hammarby ut som något mästarlag för tillfället men Cifuentes tycks kunna göra vin av vatten. Därtill får man sannolikt tillbaka Fenger och Madjed som saknades på grund av sjukdom senast. Mitt spel blir en rak tvåa, att Hammarby vinner till 1.73 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 1.73
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 18 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo