Speltips, Moldavien – Ryssland 9/10: Ska råda klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 8 oktober 2015

Fajten om andraplatsen fortsätter i grupp G. Ryssland har en toppchans att ta plats i förarsätet när man besöker jumbon Moldavien i den näst sista matchen. Tar man den?

Vi ska förstås hålla tummarna för att Ryssland tappar här, men hur realistiskt är det egentligen att Sverige ska kunna plocka den här andraplatsen efter de två uppradade nederlagen mot Österrike och just Ryssland?

Gruppens toppskikt ser i alla fall ut som följer:
1. Österrike, 8: 7-1-0, +13, 22p
2. Ryssland, 8: 4-2-2, +13, 14p
3. Sverige, 8: 3-3-2, +2, 12p
4. Montenegro, 8: 3-2-3, +0, 11p

Två matcher återstår. Behövs med all sannolikhet bara fyra pinnar för Ryssland med den här matchen och Montenegro hemma kvar att avverka. Det ska man bara lösa och vad siktet är på här är inte direkt svårt att förutsäga.

Missar inte chansen

För ett par månader sedan var situationen inte lika skoj för Ryssland. Efter 0-1-torsken hemma över Österrike rann det över för det ryska fotbollsförbundet; Fabio Capello skickades ut med huvudet före från sin tränarpost och in kom Leonid Slutsky, vars relation till spelarna ska vara klart bättre. Ska vara en lättomtyckt tränare, vilket också speglats av på planen.

1-0 och 7-0 mot Sverige respektive Liechtenstein. En perfekt start på sitt jobb har han fått, Slutsky – och spillrorna från Capello är mer eller mindre helt bortsopade. Kan Ryssland bara dra åt samma håll, då blir de att räkna med i det kommande europeiska mästerskapet. Materialet är delvis underskattat.

Moldavien, ja, vad finns det att säga? Två pinnar på åtta matcher, och då har man mött blåbäret Liechtenstein dubbelt. Lyckades faktiskt knipa oavgjort i Moskva när dessa möttes, men då rådde det allt annat än harmoni i den ryska truppen. Defensiven är helt okej – framåt finns det inte mycket att mäkta med.

Bör bli en lätt 90-minutersresa för Ryssland, det här. Handikappspelen kan vara av intresse, men om vi tänker att Ryssland leder med en balja i halvtid, så bör inte Moldavien vara alltför motiverade att pusha upp positionerna och istället fortsätta med ligga lågt i positionerna; prestationen i fokus.

1,91 för 2/2 (Ryssland leda i halvtid och vinna efter fulltid) plockar vi.

Speltips:

Speltips: 2/2 (Ryssland leda i halvtid och vinna efter fulltid)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 9/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Moldavien 13,50 betsson logo
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Ryssland 1,31 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,86 redbet logo
Under 2,5 mål 2,00 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: