Speltips Molde – Brann 9/7: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 9 juli 2023

De regerande mästarna Molde FK tar emot tabelltrean Brann SK i söndagens omgång av Eliteserien. Matchen spelas den 9 juli 2023 med avspark kl 19:15.

Molde – Brann

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Molde FK vann Eliteserien i överlägsen stil förra säsongen. Den här säsongen har man inte nått samma höjder då man spelat ihop 20 poäng på 13 seriematcher, vilket ger en sjätte plats i tabellen inför helgens omgång.

Trenden ser emellertid positiv ut då man, efter en trevande inledning, blev allt bättre under våren. Sedan sommaruppehållet har man så spelat två ligamatcher och en cupmatch. Senast lyckades man få med sig en poäng ifrån bortamötet mot serieledarna Bodö/Glimt och det trots att man fick Jacob Karlström utvisad redan efter en dryg kvart. Man var dock mycket nära att få med sig samtliga poäng då hemmalagets kvittering till 2-2 kom på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka Molde

Brann SK var också de överlägsna då de tog sig tillbaka till Eliteserien efter att ha vunnit andradivisionen med stor marginal. Den här säsongen har man bara fortsatt att gasa och för tillfället ligger man på tredje plats i tabellen.

Efter uppehållet åkte man dock direkt på en 3-1-förlust borta mot toppkonkurrenten Viking. Därefter slog man Brattvåg med hela 7-1 i cupen och förra helgen kunde man besegra HamKam med 2-1 hemma i Bergen.

Brann är därmed fyra poäng före Molde inför det här mötet, men det är de sistnämnda som gäller som favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger drygt dubbla insatsen tillbaka.

Molde har uppåtgående trend och framförallt har man varit starka på hemmaplan. Här har man vunnit sina fem senaste matcher av vilka man hållit nollan i fyra. Samtidigt har Brann varit mer beskedliga på bortaplan.

Det här lär bli en jämn, fartfylld och underhållande tillställning. Brann lär stå emot på ett bra sätt, men jag finner ändå anledning att tro att hemmaplansfaktorn fäller avgörande till ett allt bättre Moldes fördel. Mitt spel blir en rak etta, att Molde vinner till 2.05 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Molde vinner
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:15, söndag 9 juli 2023
TV: 
Stream: