Speltips, Molde – Celtic 22/10: Fortsätter Europasuccén för Molde?

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2015

Norska seriesjuan mot skotska ettan. Bör vara klasskillnad – eller? Såhär tänker vi inför EL-matchen mellan Molde och Celtic.

Serievinnare förra året, precis som i tre av de fyra senaste. Att Molde nu är sjua, utan Europaplatserna inom räckhåll, med tre matcher kvar av norska Eliteserien är ett stort fiasko. Inte minst med tanke på hur starka man kan vara när växeln sätts i och allt klaffar.

Dock sett klart bättre ut i Europa. I den tredje kvalrundan mot Champions League ställdes man mot starka Dinamo Zagreb. Efter att ha fixat kryss (1-1) i bortamatchen var förhoppningarna stora att man skulle avancera vidare till play off, men på hemmaplan fick man ”bara” 3-3 och då avancerade kroaterna vidare på flest bortamål. Extra jobbigt då två straffsparkar missades. Man var, utan tvekan, förtjänta av ett bättre öde.

Istället – play off mot Europa League. Klart bättre där; man avverkade Standard Liege och nu toppas gruppspelet efter vinst borta över Fenerbahce och kryss mot Ajax.

Överskattade?

Samma gamla visa för Celtic – 11 matcher in i den inhemska serien toppas den, med Aberdeen jagande häck i häl. Den femte raka titeln verkar, helt planenligt, hamna hos de grönvita dominanterna.

Celtics resa mot CL fick, som ni säkert minns, ett dystert slut tack vare ett visst Malmö FF. Detta i play off-rundan, så det var verkligen på mållinjen man föll. 3-2-vinst hemma och 0-2-torsk borta – visar på att skotsk fotboll i allmänhet och Celtic i synnerhet är smått överskattade?

Väl här, i Europa League-gruppspelet, har man spelat 2-2 i båda matcherna mot samma konkurrenter Molde kammat in fyra pinnar mot.

Ska vara fifty-fifty

Och ja, i min bok är Celtic klart överskattade och den här matchen är inget undantag. Oddssättarna plitar ur skottarna som hyfsat klara favoriter – tycker själv att det här ska vara fity-fifty med krysset borta ur ekvationen.

Hemma på Celtic Park kan Celtic ställa till det för de flesta i Europa, men på bortaplan är det helt annorlunda, vilket också dubbelmötet mot Malmö var ett perfekt exempel på. De hade inte mycket att sätta emot på Swedbank Stadion och i Europa League åtta i följd utan vinst, nio på bortaplan. Ser bättre ut på pappret i CL, men då har man mött flera blåbärsmotståndare i kvalet.

Molde verkar ha hittat formen inför matchen och har två klara vinster uppradade i serien, båda på hemmaplan. Prestationerna här i Europa har överraskat undertecknad rejält – Molde har sett ut som slutspelsmaterial.

Smått rädd för att Molde skulle vara ganska nöjda med en pinne på förhand i och med att man sitter i en så pass bra sits och väljer därför att undvika den raka ettan till förmån för dnb-ettan.

Norrmännen fortsätter slå starkt ur underläge och Molde 0 (asian handicap) – pengarna tillbaka vid oavgjort – synas till 2,10x hos Bet365. Ska, som nämnt, vara fifty-fifty i min bok.

Speltips:

Speltips: Molde 0 (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 22/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Molde 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 titanbet logo
Celtic 2,55 unibet logo
Över 2,5 mål 1,87 betrally logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: