Speltips Molde – KI 15/8: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 15 augusti 2023

Molde FK ligger under med 2-1 mot succélaget KI Klaksvik i den tredje rundan av kvalet till Champions League. Den andra matchen spelas tisdag den 15 augusti 2023 med avspark kl 19:00.

Molde – KI

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen

Molde FK säkrade sin femte titel i den norska Eliteserien i höstas, men inledningen på den här säsongen blev inte lika lyckad. Successivt har man emellertid höjt sig i stadig takt och man har nu bra häng på topplagen.

I den andra omgången av CL-kvalet ställdes man mot HJK Helsingfors och det blev två jämna matcher där Molde till slut segrade med totalt 2-1. Man vände då underläge till vinst efter en stark slutforcering på hemmaplan.

Förra veckan fick man så smaka på samma medicin då man ställdes mot de färöiska mästarna KI på bortaplan. Molde kunde då ta ledningen i början av den andra halvleken, men hemmalaget skulle komma tillbaka. Kvitteringen dröjde inte i länge och i slutminuterna kunde KI även trycka dit avgörande 2-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

KI är fortsatt undervärderade

KI från Klaksvik är regerande mästare samt klara serieledare efter att drygt halva nuvarande säsongen är spelad på Färöarna. Det är fina meriter, men det toppas ändå av det man har presterat så här långt i det här kvalet till Champions League.

I den första kvalrundan slog man mycket överraskande ut storlaget Ferencvaros efter en sensationell insats i Budapest där man vann med hela 3-0. I den andra rundan var det sedan Häckens tur att bli utmanövrerade av det här succégänget som leds av norrmannen Magne Hoseth.

Trots alla dessa bedrifter är det ändå Molde som gäller som stora favoriter inför det här returmötet. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.22 gånger insatsen.

KI har visat sig vara en mycket obehaglig motståndare i det här CL-kvalet. I synnerhet behöver Molde se upp med en viss Arni Frederiksberg. Han gjorde båda målen i mötet på Färöarna förra veckan, han gjorde två mål mot Häcken på Hisingen och han gjorde två mål mot Ferencvaros i Budapest.

På pappret är det här en match som Molde bör vinna, men KI har bevisat att de är ett synnerligen svårslaget lag även på den här nivån. Som jag ser det är det fortsatt undervärderade och mitt spel blir därför KI +2 (asian hcp) till 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: KI +2 (asian hcp)
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 15 augusti 2023
TV: 
Stream: