Speltips, Molde – Pyunik 14/7: Ska vara klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 13 juli 2015

Champions League-kvalrunda nummer två står på schemat härnäst och vi vänder blickarna mot Norge, varifrån armeniska Pyunik tas emot av Molde. Ska väl helt enkelt råda klasskillnad?

Den första kvalrundan, där de allra sämsta lagen gallrats bort, är avverkad och denna fick Molde hoppa över – detta blir alltså deras första batalj i årets CL-kval. Pyunik å andra sidan, de avverkade Folgore/Falciano med sammanlagt 4-2 över två möten.

Dessa prestationer behöver vi dock inte dra några större växlar av; Pyunik ställdes mot ett tokuselt motstånd som inte har i de här sammanhangen att göra egentligen. Har väldigt knapp koll på Pyunik, men jag tycker ändå att det finns underlag att förstå att de inte ska kunna stå upp emot ett helt okej Molde.

Pyunik vann den armeniska serien, vilken avslutades för cirka två månader sedan, utan några som helst problem. Man har haft en hel del problem de senaste åren och storhetsperioden man hade mellan 2001-2010 – där man vann vann serien varenda år – och plockade deras första titel sedan dess. Sedan vet vi på en ungefärlig nivå den armeniska serien är på; inte speciellt hög.

Ser vi på klubbens äventyr i CL – är framgångarna lätträknade. Innan de dubbla vinsterna senast hade man fem raka förluster och tio i följd utan vinst. På bortaplan har det blivit en del förluster med större marginal.

Vinner bekvämt?

Molde känner vi desto bättre – klubben har tillhört den norska toppen under flera år och fjolårets serievinst var deras tredje på de senaste fyra åren. Gått desto tuffare denna upplaga av Eliteserien; efter 16 matcher är man placerade på sjätteplatsen och kan mer eller mindre räknas bort i titelstriden – en Europaplats kan det däremot mycket möjligt bli.

Trots att Molde, som nämnt, inte presterat på bästa möjliga nivå under spelåret finns fortfarande stor kvalité i truppen. Helt klart skandinavisk toppnivå.

2013 var Molde i CL-kvalet senast och man har inte lyckats åstadkomma speciellt mycket i turneringen, men spelschemat har varit tufft och ser vi endast på resultat och motståndare – tycker jag att de stått upp väl. Dubbla oavgjorda mot Legia Warszawa 2013 och oerhört nära avancemang mot Basel året dessförinnan.

Här kommer Pyunik backa hemåt med större delen av sitt manskap, men Molde borde inte ha några större problem att lösa upp knutarna i deras försvar. På hemmaplan spelar norrmännen alltid en attraktiv och offensiv fotboll – i serien är facit 4-2-2 och en målskillnad på 22-9. Man borde rimligtvis plocka en relativt enkel vinst här.

Molde att leda i halvtid och vinna efter fulltid finns till 1,90x Titanbet och det är acceptabla siffror. Håller dock insatsen nere en bit under medel, då det är lite oklart exakt vilken nivå Pyunik håller för.

Speltips:

Speltips: Molde ht/ft
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, tisdag 14/7
TV / Stream:  Visas inte på TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Molde 1,33 titanbet logo
Oavgjort 5,50 unibet logo
Pyunik 11,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,73 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,16 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: