Speltips Molde – Sarpsborg 22/7: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 22 juli 2023

Ett formstarkt Molde FK tar emot Sarpsborg 08 i lördagens enda match från norska Eliteserien. Matchen spelas den 22 juli 2023 med avspark kl 18:00.

Molde – Sarpsborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

De regerande mästarna Molde FK inledde den här säsongen trevande, men har successivt närmat sig fjolårsformen. Efter 15 spelade matcher har man tagit 26 poäng, vilket för tillfället ger en femte plats i tabellen.

Moldes trend är nu väldigt god då man kommer till det här mötet med fem segrar och ett kryss på de sex senaste matcherna. Detta om vi räknar in cupspelet där man så sent som förra veckan besegrade Sarpsborg hemma med 3-1.

I Eliteserien har Molde vunnit sina två senaste matcher efter att dessförinnan fått med sig ett kryss i bortamötet mot serieledarna Bodö/Glimt. Förra helgen slog man Vålerenga borta med klara 4-0 och dessförinnan vann man med 2-0 hemma mot Brann.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiva problem

Stefan Billborns Sarpsborg 08 FF har blandat och gett en hel del och på sistone har man bjudit på målkalas i nästan varje match. Totalt har man spelat ihop 21 poäng på 14 seriematcher och ligger därmed på en sjunde plats i tabellen.

I de tre senaste matcherna har man dock släppt in fler mål än vad man har gjort. Man föll som sagt med 3-1 mot Molde i cupen förra veckan och i seriespelet har man två raka torsk mot Strömsgodset och HamKam. Senast föll man med 3-2 hemma mot de sistnämnda och dessförinnan med 5-2 borta mot de förstnämnda. Totalt blir det elva insläppta mål på de tre senaste.

Vi har nu alltså att göra med ett formstarkt Molde och ett Sarpsborg som behöver hitta en bättre defensiv balans. Hos spelbolagen gäller hemmalaget som favoriter till omkring 1.48 gånger insatsen.

Molde har stadigt blivit allt bättre genom den här säsongen och jag har svårt att se att ett svajigt Sarpsborg ska kunna rå på dem här. Förra veckan gjorde man det inte och nu behöver nog Billborn skruva på en del bitar för att stoppa blödningen bakåt. Oavsett tror jag inte att man kommer få med sig någon poäng från den här svåra bortamatchen. Mitt spel blir Molde -1 (asian hcp) till 1.73 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Molde -1 (asian hcp)
Odds: 1.73
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 22 juli 2023
TV: 
Stream: