Speltips Monaco – PSG 19/5: Final i Coupe de France

Simon Pålsson Publicerat: 19 maj 2021

Coupe de France är framme vid finalen. AS Monaco och Paris Saint-Germain gör upp om säsongens näst sista titel i Frankrike.

AS Monaco - Paris Saint-Germain

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Den inhemska fotbollsäsongen i Frankrike påminner en del om den som spelas i England, med Ligue 1 och Premier League i fokus, men där det vid sidan om ligaspelet spelas inte mindre än två cuper för lagen i de högsta ligorna.

I Frankrike ska det nu avgöras vilka som står som mästare i Coupe de France, den ena av två cuper som spelas i Frankrike alltså. AS Monaco och Paris Saint-Germain har rättvist nog tagit sig hela vägen fram till final.

Paris Saint-Germain har spelat 42 matcher i den här turneringen utan att förlora och har prenumererat på titeln i flera år. Det är ett av skälen till varför det känns naturligt att backa PSG inför den här matchen.

Å andra sidan har AS Monaco en ganska stark säsong bakom sig och har i Ligue 1 vunnit båda matcherna mot Paris Saint-Germain den här säsongen. Det är knappast en slump.

Coupe de France lider av lite samma problem som alla möjliga cuper runt om i Europa, att den prioriteras bort lite mot Europaspelet, men när man väl är framme i finalen finns det såklart ingenting att tveka om. Båda lagen går stenhårt för att vinna här.

Formen är god i båda läger

Paris Saint-Germain hade en riktig svag period för ett par veckor sedan och åkte bland annat ur mot Manchester City i Champions League. Nu ser det ut som att man missar ligatiteln, om det inte är så att Lille klappar igenom fullkomligt till helgen.

Men man vill gärna ta en cuptitel i Coupe de France den här säsongen och därför tror jag att Paris Saint-Germain går stenhårt i den här matchen också. Det krävdes dock straffläggning för att Paris Saint-Germain skulle nå finalen, då man vann mot Montpellier i semifinalen.

AS Monaco kunde enkelt slå Vallieres från de lägre divisionerna i sin semifinal och har också ett par starka prestationer bakom sig i ligaspelet. Det gör att jag har svårt att se hur AS Monaco ska lägga sig ner och dö här. Man kommer att få Paris Saint-Germain att kämpa stenhårt för den här vinsten.

Över 2,5 mål spelas till 1,78 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,78
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:10, onsdag 19 maj 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: