Speltips Mönchengladbach – Bayern Munchen 2/9: Målgaranti

Martin Efvergren Publicerat: 2 september 2023

Borussia Mönchengladbach gästas av FC Bayern Munchen i den tredje omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 18:30.

Mönchengladbach – Bayern Munchen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Borussia VfL Mönchengladbach landade in på en tionde plats i Bundesliga förra säsongen. Till den här säsongen har man tagit in nytt på tränarbänken i form av Gerard Seoane som förra säsongen sparkades från Bayer Leverkusen.

Det var också just Leverkusen som M’Gladbach tog emot förra helgen, men den offensivt lagde schweizaren Seoane fick ingen revansch. Istället var det gästerna som dominerade händelserna och vann klart och rättvist med 3-0.

Mönchengladbach står därmed kvar på en poäng sedan man spelat 4-4 i premiären borta mot Augsburg. Det var, som resultatet antyder, en svängig tillställning där M’Gladbach tappade en 3-1-ledning till underläge för att sedan komma tillbaka och rädda en poäng på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

M’Gladbach får det tufft

FC Bayern kunde i våras säkra sin elfte raka Bundesliga-titel efter en osannolik vändning i den sista omgången då Dortmund hade allt i egna händer. Thomas Tuchel tog då över tränarposten i mars och har nu fått en försäsong på sig att forma sitt lag. Vad gäller truppbygget så har man gjort två tunga förvärv i Harry Kane och Kim Min-Jae.

Bayern Munchen inledde dock svagt då man föll med 3-0 mot RB Leipzig i Supercupen. Därefter man sedan ryckt upp sig i de två inledande ligamatcherna. I premiären slog man Werder Bremen borta med 4-0 efter att man gjort två av målen på tilläggstid. Kane gjorde ett av målen i den matchen och kunde sedan sätta ytterligare två då man besegrade Augsburg hemma med 3-1 i söndags.

Borussia Mönchengladbach och FC Bayern möttes senast i februari och det var då de förstnämnda som vann med 3-2 på hemmaplan. När de nu möts igen i Mönchengladbach gäller FC Bayern ändå som klara favoriter då en rak tvåa endast ger omkring 1.32 gånger insatsen.

Att Gerard Seoanes fotbollsfilosofi är offensiv är odiskutabelt och att M’Gladbachs premiär slutade 4-4 är således ingen tillfällighet. Nu har man dock släppt in totalt sju mål på de två inledande matcherna och det lär inte bli enklare att hålla tätt bakåt när FC Bayern står för motståndet.

Jag har svårt att se att Borussia Mönchengladbach ska kunna rå på Bayern Munchen här. Samtidigt är det väldigt mycket som talar för att det kan bli en underhållande och målrik batalj och mitt spel blir därför att FC Bayern vinner samt att det görs över 3.5 mål totalt till 1.94 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Bayern & över 3.5 mål
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo