Speltips Mönchengladbach – Leverkusen 26/8: Offensivlusta

Martin Efvergren Publicerat: 26 augusti 2023

Borussia Mönchengladbach tar emot Bayer Leverkusen i den andra omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördag den 26 augusti 2023 med avspark kl 18:30.

Mönchengladbach – Leverkusen

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Förra säsongen hamnade Borussia Mönchengladbach i mittens rike i Bundesliga där man slutade på en tionde plats. Nu hoppas man på att nå högre höjder under Gerardo Seoanes ledning. Schweizaren gjorde intressanta saker med just Bayer Leverkusen, men sejouren där blev inte mer än ett drygt år då han fick sparken förra hösten.

Seoanes adelsmärke är hans offensiva fotbollsfilosofi och därför var det inte helt oväntat att M’gladbachs premiärmöte borta mot Augsburg utvecklade sig som det gjorde. Det blev helt enkelt en vilda västern-historia som slutade 4-4. I första halvlek gick man ifrån till en 3-1-ledning, men Augsburg kom tillbaka och vände till 4-3. Det stod sig sedan ändå in på tilläggstid då tjecken Toma Cvancara kunde kvittera på straff.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Full fart framåt

Bayer Leverkusen inledde alltså förra säsongen med Gerardo Seoane som huvudtränare, men efter en svag inledning ersättes han med Xabi Alonso. Spanjoren fick då successivt bättre ordning på det hela och man kunde till slut landa in på en sjätte plats i Bundesliga.

Med nyförvärv som Granit Xhaka och Victor Boniface har Bayer Leverkusen siktet inställt på att utmana om en topplacering och i premiären förra helgen fick man en smakstart. Man tog då emot ett RB Leipzig som precis slagit FC Bayern och det blev en jämn batalj som Leverkusen till slut kunde vinna med 3-2.

Mönchengladbach och Leverkusen möttes senast i den näst sista omgången av förra säsongen och det slutade då 2-2 på BayArena i Leverkusen. De sistnämnda gäller nu som favoriter till omkring 1.83 gånger insatsen.

Jag kan dock tänka mig att Seoane är rejält sugen på att ta lite revansch på sin forna arbetsgivare och vi kan nog räkna att vi kommer få ett hungrigt och framåtlutat hemmalag. Mycket talar för att det här kommer att bli en öppen och underhållande tillställning och jag finner ingen anledning till att tro något annat. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt samt att båda lagen gör mål till 1.67 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:
Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.67
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 26 augusti 2023
TV: 
Stream: