Speltips, Montpellier – Lyon 8/4: Starkt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 7 april 2016

Arbetsveckan är över! Hur firar ni – varför inte med lite fransk toppfotboll mellan Montpellier och Lyon från Stade de la Mosson? Spelbloggare.se har i alla fall hittat ett fint speltips inför fajten…

Nu är kontraktet i praktiken säkrat, men Montpellier är en besvikelse modellen större detta spelår. Från att ha varit nära att knipa en Europabiljett under fjolåret, till att nu vara placerade på sextondeplats. Ett praktfiasko, helt klart. Inte heller har resultaten blivit bättre sedan Frédéric Hantz kom in på tränarposten.

Undertecknad anser också att det finns mer att krävas av Lyon. Upp till dominanterna, Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain är kvalitetsnivån rätt stor, men det borde finnas styrka att åtminstone utmana dem. För tillfället innehas tredjeplatsen – till den nämnda konkurrenten skiljer hela 28 poäng och till tvåan Monaco tre.

Lyon i bra form

Under den senaste månaden känns det som att Lyon kommit upp i den nivå de kan prestera på – och då är de att räkna med. Efter uddamålstorsken mot Lille i slutet av december, har fem förlustfria matcher radats upp, varav fyra vunnits, bland annat mot PSG. Senast värjdes Lorient undan med 3-1 på bortaplan efter en stark slutkvart.

Sämre för Montpellier. De har inte vunnit på fyra matcher efter varandra; två slutat oavgjorda och två förlorats. Innan 2-2-fajten mot Guingamp förra veckan hade man inte målat på tre raka matcher. Offensivt finns med andra ord mer att önska.

Ser dessutom ut som att Mathieu Valbuena – en spelare jag är förtjust i – är redo för 90-minuter på nytt efter sitt skadeuppehåll. Stärker Lyon rejält. Han var en vitamininjektion när han kom in i den 76:e minuten mot Lorient; stod där för en assist.

Lutar åt den raka tvåan, men kryssrisken borde ändå ses som överhängande. Lyon spelas därför med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid oavgjort – till 1,90 x polletterna hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Lyon -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 8/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Montpellier 3,45 unibet logo
Oavgjort 3,40 williamhill logo
Lyon 2,20 betsafe logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,84 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: