Speltips Moreirense – Braga 9/9: Offensiv balans

Martin Efvergren Publicerat: 9 september 2023

Nykomlingen Moreirense gästas av Sporting Braga i den fjärde omgången av den portugisiska högstaligan Primeira Liga. Matchen spelas lördag den 9 september 2023 med avspark kl 19:00.

Moreirense – Braga

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att det är landslagsuppehåll i de flesta av världens toppligor så har man i Primeira Liga i Portugal lagt in en hängmatch denna lördag.

Moreirense är nykomling i högstaligan sedan man vunnit andraligan med god marginal förra säsongen. Till den här säsongen har man emellertid en ny tränare i Rui Borges och truppen är starkt brasse-präglad då inte mindre än elva spelare kommer från Brasilien.

Moreirense har spelat tre ligamatcher med blandat resultat så här långt. I premiären föll man knappt mot Porto och därefter spelade man 0-0 borta mot Familicao. Förra helgen kom så första segern då man slog Chaves med 2-1 på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två målglada lag

Sporting Braga slutade på tredje plats i Primeira Liga förra säsongen och fick därmed chansen att kvala in till Champions League. Den chansen lät man heller inte gå miste om att tå då man nyligen kvalificerade sig efter att ha slagit ut Panathinaikos i den sista kvalrundan.

I ligaspelet har Braga, precis som Moreirense, spelat tre matcher med tre olika utgångar. Samtidigt som man var mitt i CL-kvalet inledde man med en missräkning då man föll med 2-1 hemma mot Familicao i ligapremiären. Därefter slog man Chaves med 4-2 på bortaplan och förra helgen spelade man 1-1 hemma mot Sporting Lissabon.

Braga gäller nu som favoriter inför det här mötet mot Moreirense då ett rakt spel på gästerna ger omkring 1.77 gånger insatsen.

Moreirense ska dock inte underskattas här. De kommer från en säsong i andraligan där man öste in mål och man har inlett den här säsongen lovande. Samtidigt var Artur Jorges Braga det målgladaste laget i Primeira Liga förra säsongen.

Vi har alltså att göra med två offensivt inriktade lag och det gör att jag tror att det kommer göras minst ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir därför att det görs över 2.5 mål totalt samt båda lagen gör mål till 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, lördag 9 september 2023
TV: 
Stream: