Speltips Nantes – Angers 3/6: Bottendramatik

Martin Efvergren Publicerat: 3 juni 2023

Nantes spelar med kniven mot strupen då man ställs mot jumbon Angers i den sista omgången av Ligue 1. Matchen spelas lördag den 3 juni 2023 med avspark kl 21:00.

Nantes – Angers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Anrika FC Nantes har en tuff säsong bakom sig och nu är man piskade att vinna om man inte ska åka ur Ligue 1. Med en omgång kvar att spela ligger man på nedflyttningssplats med två poäng upp till Auxerre. Samtidigt som den här spelas tar Auxerre emot tabelltvåan Lens. Förutsättningarna ger att Nantes måste vinna och Auxerre måste förlora om de förstnämnda ska kunna klara sig kvar.

Pierre Aristouy tog över huvudtränarposten i Nantes för tre omgångar sedan. Man lyckades då knipa en poäng borta mot Toulouse, men därefter har man inkasserat två raka förluster. Förra helgen föll man tungt borta mot Lille efter att hemmalaget vänt underläge till seger med 2-1. Det avgörande mål satte man på straff i den 88:e minuten.

Därmed har Nantes inte vunnit i Ligue 1 sedan mitten av februari. Det innebär 14 raka ligamatcher utan vinst. Parallellt har man gjort det väldigt bra i Coupe de France där man tog sig hela vägen till final. Väl där föll man dock klart mot Toulouse.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har låst sig för Nantes

Nantes har haft det motigt i Ligue 1, men för Angers har det gått än tyngre. På 37 matcher har man endast skrapat ihop 18 poäng och ligger därmed hjälplöst sist i tabellen.

I de två senaste omgångarna har man emellertid hållit ihop det på ett bra sätt. Förra helgen lyckades man besegra Troyes hemma med 2-1 efter ett avgörande mål på tilläggstid. I omgången dessförinnan spelade man 2-2 borta mot Reims. Före dessa två matcher hade man fem raka förluster i bagaget.

Nantes och Angers möttes senast i den allra första omgången av Ligue 1 i början av augusti. Den matchen förblev då mållös. När de nu möts igen spelar Nantes för att rädda kontraktet medan Angers inte har chans klättra någon placering. Det bidrar till att Nantes gäller som storfavoriter då ett rakt spel på hemmalaget endast ger omkring 1.34 gånger insatsen.

I både Coupe de France och Europa League har Nantes visat att kvalitet finns, men i ligaspelet har det låst sig fullständigt. Nu finns en liten chans att rädda säsongen, men jag tar inte för givet att det här blir en enkel trepoängare.

Nantes har bara tagit en poäng på sina fem senaste matcher och på dessa har man endast gjort ett enda mål. Angers kommer från två bättre insatser och jag håller det för troligt att de kan störa ett desperat hemmalag vars publik inte har jättemycket tålamod. Mitt spel blir Angers +1.5 (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Angers +1.5 (asian)
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, lördag 3 juni 2023
TV: 
Stream: