Speltips, Napoli – Empoli 26/10: Starkt favoritskap på Stadio San Paolo

Spelbloggare Publicerat: 25 oktober 2016

Det är toppen mot botten i italienska Serie A.  Svajiga Napoli hoppas kunna hamna på rätt spår med en trea mot Empoli, som i sin tur inte hittat nätet på sex matcher, för att spetsa till formen inför veckans toppfajt mot Juventus. Lyckas de?

Betydelsefull match för båda parter.

Napoli har chansen att, från deras fjärdeplats, hämta in på framförallt nämnda Juventus – och om den här matchen skulle vinnas, sätter man stor press på dem inför veckans inbördes möte. Fyra pinnar skiljer dem åt just nu – ett avstånd som faktiskt borde vara mindre då Napoli slarvat en hel del på sistone. Förvisso 2-1-vinst över jumbon Crotone senast, men dessförinnan tre raka torsk, varav två i serien och övrig i Champions League.

I den andra änden av tabellen hittar vi Empoli, i botten. De är just nu tredje sist i tabellen, således på det helröda tabellområdet. Sex bleka pinnar har spelats in på nio matcher och då tre av dessa mot den urusla jumbon, Crotone, som Napoli alltså vann över senast. Det stora problemet för Empoli? Målskyttet! Endast två mål, i den nämnda matchen, har det blivit på dessa matcher. Nollade i åtta av nio fajter. Undra om laget inte tar något nytt rekord med det facit?

5-1 förra året – kross nu också?

Mer passande motstånd för att spetsa till formen kunde de inte få, Napoli.

Perfekt ”mellanmatch”, om man kan uttrycka det så. Tror helt enkelt inte Napoli behöver bjuda på en alltför stor kraftansträngning för att lösa tre färska pinnar här.

Bör därför inte vara förödande att båda spetsalternativen, Arkadiusz Milik, skadad, och Manolo Gabbiadini, avstängd, saknas. Dries Mertens har testats som falsk nia förut, senast i CL-förlusten mot Besiktas. Kom till en hel del möjligheter då, men bristande effektivitet och antecknades bara för en balja. Får till det nu istället?

På hemmaplan är Napoli erkänt urstarka och ett motstånd av Empolis kaliber ska bara städas undan. Nu har de, bortalaget, dessutom inte målat på sex raka matcher, eller på åtta av nio matcher i hela seriespelet. Fasansfullt uselt. De har också fått bekänna färg när tuffare motstånd väntat; förlorat med 0-2 mot Lazio och Inter samt 0-3 mot Juventus för exempel.

Förra årets identiska möte vann Napoli med 5-1. Lika enkelt nu?

Napoli -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – testas till 1,92 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Napoli -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 26/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: