Speltips, Napoli – Spezia 10/1: Tajtare än oddssättarna tänker?

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2017

Offensiv briljans mot defensiv dito. Galet vassa Napoli ställs mot Serie B-laget Spezia, som visat prov på fantastiskt försvarsspel under spelåret, i Coppa Italia och då testar vi ett målspel till 1,90 x insatsen.

Coppa Italia kliver in i åttondelsfinalerna – 16 klubbar ska bli till hälften.

14 av dessa är från Serie A och resterande två, däribland Spezia, från Serie B. Det sämsta av motstånd är undanvärjt och nu håller det på att bli till allvar.

Eftersom Juventus ser ut att vinna Serie A ännu ett spelår i följd, är cupen en utmärkt möjlighet för klubbarna som jagar häck i häl på dem att få fira in en titel. Napoli har varit framgångsrika de senaste åren; vann Coppa Italia 2013/14 och 2011/12. En tacksam lott här innebär att de är ett snäpp närmare ännu en skalp…

Motståndet på Stadio San Paolo står alltså Spezia för – ett Spezia som varit vassa i cupspelet de senaste åren. Hittills har Modena från tredjedivisionen och Serie A-lagen Udinese samt Palermo städats undan. Och då är man ändå långtifrån dominanta i Serie B, var tiondeplatsen innehas och man således slåss om en playoff-biljett.

Underspelet lockar

Rotation kan vi räkna med från Napoli, vilket borde öppna upp för Spezia. Kan de skrälla en tredje gång på raken, mot ett Serie A-lag?

Plushandikappen på bortalaget och underspelen, det är de typerna av spel som lockar undertecknad inför matchen. Hoppar in på det sistnämnda valet, där jag ser värdemarginalerna som större.

Napoli är briljanta offensivt, det ska inte sopas under mattan med. De har varit inblandade i flera målfester under hösten och vintern, men sprudlande inte alls lika mycket senast, i den första matchen efter uppehållet. 0-1 vändes till 2-1 under slutkvarten med en man mer på planen mot Sampdoria. Så, lite grus i maskineriet?

Och med rotationen som väntas, blir hemmalagets möjligheter att skåpa ut Spezia såklart betydligt mindre. Ännu oklart hur mycket som kommer städas om, men klart att det kommer jämnas ut.

Är det något lag från Serie B som ska kunna stå emot Napoli, då är det just Spezia. De är förvisso bara tia i serien, men fantastiskt försvarsstarka – arbetar hårt och grundligt. På 21 seriematcher har bara 16 mål släppts in, men å andra sidan bara blivit 17 framåt.

I den förra cuprundan lyckades Spezia hålla siffrorna 0-0 efter såväl 90 som 120 minuter, för att sedan vinna på straffar över Palermo. Klart tuffare uppgift nu, men visst borde de i alla fall kunna hålla siffrorna nere?

Under 3,5 mål spelas till 1,90 x insatsen hos Mybet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 10/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: