Speltips, Napoli – Torino 6/1: Vi försöker dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2016

Serie A är tillbaka efter juluppehållet och under onsdagen spelas inte mindre än nio matcher. Vi tar sikte på kvällsbataljen mellan hemmastarka Napoli och ett Torino som haltar på bortaplan. Klar etta?

De senaste årens dominanter Juventus kolossalt undermåliga seriestart har inneburit att striden om scudetton är mer öppen än på en bra tid tillbaka. Lagen i topp fem har alla en rimlig möjlighet att plocka hem den; mellan ettan Inter och femman Milan skiljer bara fyra pinnar. En situation vi inte blivit vana med i Serie A.

En av de absolut hetaste kandidaterna får ändå Napoli betraktas som. De öppnade också säsongen på ett förkastligt vis, men precis som Juventus hittat tillbaka och innehar just nu tredjeplatsen.

Vad som däremot är mer väntat, är att Torino cirkulerar runt i mittenskiktet. De är alltför bra för att dras in i en bottenstrid, men saknar spetsen för att utmana i toppen. Med en match mindre spelad än de flesta konkurrenter har man skramlat ihop 22 pinnar på 16 matcher med resultatraden 6-2-6, vilket placerar dem på elfteplats.

Positiva besked för båda parter på skadefronten. Enda nya namnet på frånvarolistorna är Napolis Jorginho, som är skadad.

6-2-0 på hemmaplan

December månad var långtifrån det bästa vi fått skåda av Napoli under spelåret; man åkte på en oväntad förlust mot Bologna, men har annars stått upp hyfsat starkt med klara vinster över Legia Warszawa, Hellas Verona samt Atalanta. Däremellan spelade man ”bara” oavgjort hemma mot Roma.

På hemmaplan är man dock närmast alltid att räkna med och det kan mycket väl bli receptet som leder till titeln. 6-2-0 är resultatraden på Stadio San Paolo i seriespelet och exempelvis har Lazio avvärjts med 5-0 och Juventus med 2-1.

Torino hamnade i en mindre dipp innan uppehållet; förlorade först med 0-4 mot Juventus i cupen och därefter med 0-1 hemma mot Udinese. Över det hela är man på sin höjd mediokra utanför Stadio Olimpico; har förlorat fyra matcher, kryssat en och vunnit två.

Resultaten i de två senaste identiska matcherna är 2-1 och 2-0. Klar fördel Napoli över en längre tidsperiod också.

Klasskillnad och hemmaplan talar för Napoli. Det bör räcka till tre hyfsat bekväma pinnar. Napoli -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid uddamålsvinst – investeras i till dubbelt betalt.

3-1?

Speltips:

Speltips: Napoli -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 6/1
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Napoli 1,44 titanbet logo
Oavgjort 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Torino 8,25 betsafe logo
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo
Under 2,5 mål 2,10 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: