Speltips Nederländerna – Italien 7/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 4 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Måndagskvällen bjuder på ett högklassigt möte då Nederländerna tar emot Italien. De förstnämnda såg bättre ut i fredags och hemmaplansfördelen gör att det pekar mycket mot att Nederländerna kommer gå segrande ur den här bataljen.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Dwight Lodeweges har fått förtroendet att bygga vidare på det Ronald Koeman byggt upp och debuten mot Polen i fredags blev lyckad då man vann med 1-0 efter att Steven Bergwijn gjort matchens enda mål i den 61:a minuten.

Efter många svåra år har den Nederländska landslagsfotbollen rest sig och är numera tillbaka på den nivå vi vant oss vid att de ska hålla. I EM-kvalgruppen slutade man tvåa efter en jämn strid med Tyskland och vad gäller Nations League så är det en turnering man har goda minnen från sen senast det begav sig.

En liknande resa har Roberto Mancinis Italien gjort sedan den förlorade VM-kvalmatchen mot Sverige för drygt två år sedan. Sedan det efterföljande EM-kvalet och Mancinis inträde har man höjt nivån ganska rejält. Man vann sin EM-kvalgrupp i överlägsen stil utan ett enda poängtapp och en målskillnad på 37-4 på 10 spelade matcher.

Med ett sådant facit i ryggen var det därför något förvånande att man endast fick med sig 1-1 från hemmamötet mot Bosnien i fredags. Stefano Sensi kvitterade Bosniens 1-0-ledning i den 67:e minuten men några fler mål blev det alltså inte i matchen.

Två giganter som rest sig

Om Italien ska ha med gruppsegern att göra här är det nog tre poäng som gäller, åtminstone har man inte råd att förlora. På så vis har Nederländerna ett klart mer gynnsamt läge tack vare segern mot Polen senast. Därtill får man spela sin andra raka hemmamatch, vilket innebär att man har sluppit resa och kunnat ladda om batterierna på hemmaplan.

Samtidigt har Italien inte förlorat på 15 raka matcher och om man på klassiskt italienskt bortaplansvis väljer att parkera bussen i den här matchen så kan det nog bli svårt för Nederländerna att tränga igenom. Men i och med att man inte vann sin hemmamatch mot Bosnien så bör man vara relativt framåtlutade här.

På pappret har vi att göra med två väldigt jämnstarka lag där Italien har en lite bättre bredd medan Nederländerna har lite vassare spetsspelare i världens kanske bästa mittback Virgil van Dijk och en av världens bästa mittfältare i Frenkie de Jong.

Båda lagen har varit nere och vänt och kurvan pekar fortsatt uppåt. Det är två fotbollsgiganter som har återvunnit respekten och det lär bli en fotbollsmatch på hög nivå. På pappret är de jämna men det faktum att Nederländerna spelar hemma för andra matchen i rad samt att man såg bättre ut än Italien och tog tre poäng senast tycker jag väger tungt.

Spelet blir således att Nederländerna vinner den här matchen till fina 2.30 gånger insatsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300kr Free Bet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Nederländerna vinner
Odds: 2.30
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, måndag 7 september 2020
TV:   cmorefotboll logo  tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo