Speltips Nederländerna – Kroatien 14/6: Nations League

Martin Efvergren Publicerat: 14 juni 2023

Holland tar emot Kroatien i semifinalen av Nations League. Matchen spelas onsdag den 14 juni 2023 med avspark kl 20:45 i Rotterdam.

Nederländerna – Kroatien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nederländerna och Kroatien vann sina respektive grupper i Nations Leagues A-division. Det innebär att de nu ställs mot varandra i en direkt avgörande semifinal där de förstnämnda har hemmaplansfördel.

Louis van Gaals manskap gick obesegrade då man tog fem segrar och ett kryss i gruppspelet av Nations League som avgjordes i höstas. I den sista omgången slog Nederländerna grannlandet Belgien med 1-0 och vann därmed gruppen med sex poängs marginal.

Sedan dess har ett VM samt två EM-kvalmatcher spelats och ny förbundskapten sedan januari är Ronald Koeman. Han fick ingen vidare start då man föll med klara 4-0 borta mot Frankrike i EM-kvalpremiären. Därefter kunde man sedan slå Gibraltar med 3-0 hemma.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Kroatiens Zlatko Dalic är nu inne på sitt sjätte år som förbundskapten och resultaten han har levererat är odiskutabelt mästerliga. Nu kommer man från ett VM där man spelade hem en bronspeng och därefter har två EM-kvalmatcher avverkats.

Man inledde hemma mot Wales och såg då ut att gå mot en relativt stabil 1-0-seger. På tilläggstid åkte man dock på en kalldusch då Wales lyckades kvittera till 1-1 på en av de få chanser man skapade på hela matchen. Därefter kunde Kroatien studsa tillbaka och ta en stark 2-0-seger borta mot Turkiet efter att Mateo Kovacic gjort lagets båda mål.

Gruppspelet i Nations League känns nu ganska långt borta, men även där stod Kroatien för förstklassiga insatser. Man vann då gruppen före Danmark, Frankrike och Österrike.

Nederländerna och Kroatien har inte stött på varandra i närtid, men på pappret har vi att göra med två jämnstarka lag. Samtidigt råder det inga tvivel om att det är Kroatien som har nått de största framgångarna de senaste åren.

I den här semifinalen av Nations League har emellertid Nederländerna hemmaplansfördel och det gör dem till favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på hemmalaget ger drygt dubbla insatsen tillbaka.

Man kan tänka sig att Nederländerna är något hungrigare på att vinna en Nations League-titel, men i mitt tycke har man en förbundskapten som inte kan mäta sig med Kroatiens dito. På så vis är förutsättningarna jämna.

Spelbolagen lutar åt att det här kommer att bli målsnålt och jag finner därför ett bättre spelvärde i det motsatta. Nederländerna lär komma ut framåtlutade med ambition att ta tag i taktpinnen. Det kommer sannolikt också ge Kroatien en del omställningslägen och där brukar man ha kvalitet.

Båda lagen vill förstås gärna vinna den här matchen, men det är inte direkt en VM-final som står på spel. Därför tror jag också att man kommer våga chansa lite mer, att båda lagen vågar vara mer offensiva. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, onsdag 14 juni 2023
TV: 
Stream: