Speltips, New York City – New York Red Bulls 28/6: Kortfokus i storstadsderbyt

Spelbloggare Publicerat: 28 juni 2015

Det vankas New York-derby i Major Soccer League, Eastern Conference, mellan NY City och NY Red Bulls. Vi kan räkna med en hel del smällar och tjuvnyp – men är inte kortlinan felsatt?

NY City var ett av två expansionsklubbar inför säsongen och därför har det ännu inte hunnit utvecklas någon större rivalitet mellan klubbarna, men ja; ett derby är alltid ett derby. För runt en och en halv månad sedan spelades den första matchen mellan lagen och då vann NY Red Bulls med 2-1, trots spel med en man mindre i över halva matchen.

Spelåret inleddes på värsta möjliga sett för NY City som radade upp förlusterna en efter en, vecka efter vecka. Med facit i hand, kanske inte så oväntat. Det är såklart svårt att spela ihop en helt ny trupp, men med tiden har såväl spelet som resultaten bättrats rejält. I serien står man stärkta med tre raka vinster och fyra i följd utan förlust.

Red Bulls formkurva pekar i motsatt riktning och efter en fantastisk start, där man var uppe och fajtades i den absoluta toppen, föll man in i en brutal formsvacka med fyra förluster efter varandra – en svit som förvisso bröts i och med 1-0-vinsten hemma mot Real Salt Lake senast, men rapporter talar ändå om att spelet var halvdant och att sviterna från käftsmällarna såg ut att sitta i.

Bra betalt underspel

Smällde, som nämndes tidigare i texten, till en hel del i närkampsspelet – men inte kändes det inte som att det var någon direkt derbymentalitet som bidrog till detta. Var så pass tajt in i det sista, där ena parten fick fajtas med näbbar och klor i numerärt underläge större delen av matchen och den andra som blev oerhört desperata efter att inte lyckats förvalta den fina situationen de ändå hade hamnat i.

Tycker inte att Bet365’s kortlina på 6,0 är motiverad. Hade själv velat sänka den med fem decimaler, om oddsen ska vara jämnt fördelade på över- och underspelet.

I fem av NY Citys sex senaste matcher har det blivit max fem kort och Red Bulls har sju i följd med dito. Av huvuddomaren Mark Greigers 12 senaste dömda har nio klivit under 6,0-linan, en över och två voidats.

Blir alltså ett spel på under 6,0 kort till 1,90x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Under 6,0 kort
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 23:00, söndag 28/6
TV / Stream:  eurosport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York City 2,75 mybet logo
Oavgjort 3,40 williamhill logo
New York Red Bulls 2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,91 redbet logo
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: