Speltips Newcastle – Aston Villa 12/8: Fartfylld batalj

Martin Efvergren Publicerat: 12 augusti 2023

Newcastle United tar emot Aston Villa i premiären av Premier League 2023/24. Matchen spelas lördag den 12 augusti med avspark kl 18:30 på St. James’ Park.

Newcastle – Aston Villa

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sedan Eddie Howe tog över Newcastle United hösten 2021 har klubben gjort en remarkabel resa. Visserligen hjälpta av en stenrik ägare, men trots det är det ett imponerande arbete som Howe har presterat.

Förra säsongen tog man det betydande steget upp bland de fyra bästa i Premier League. Fjärdeplatsen ger dem nu en plats i Champions League, vilket kommer ställa högre krav och behov av en bredare trupp. Under sommaren har man också gjort ett par tyngre värvningar då man tagit in Sandro Tonali, Harvey Barnes och Valentino Livramento.

Att hantera matchandet CL blir en utmaning för Newcastle den här säsongen, men bortsett från det talar det mesta för att klubben är i toppen av Premier League för att stanna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Framåtlutat

Aston Villa är också de en potentiell storklubb med ambitioner. Förra säsongens starka andra hälft gav dem till slut en sjunde plats i tabellen och målsättningen lär vara att göra det ännu bättre den här säsongen.

Förutsättningarna att lyckas med det finns och man har gjort tre kvalitetsvärvningar som bör starka Villas aktier ytterligare. Man har investerat stora pengar i Moussa Diaby från Leverkusen och Pau Torres Villarreal. Därtill har man snappat åt sig Youri Tielemans på free transfer från Leicester.

Det ska nu bli intressant att se den här kraftmätningen mellan två topplagsaspiranter. De möttes faktiskt så sent som för ett par veckor sedan i en träningsmatch som slutade 3-3. Förra säsongens möten i ligan slutade med klara hemmasegrar i båda matcherna.

I kraft av hemmalag gäller nu också Newcastle som relativt klara favoriter inför den här matchen. En rak etta ger omkring 1.81 gånger insatsen.

Jag räknar med att Newcastle, med hemmastödet i ryggen, kommer inleda på ett intensivt och framåtlutat sätt. Kan Aston Villa reda ut den första anstormningen kan det här nog bli en jämn batalj. Framförallt tror jag emellertid att det kommer bli en fartfylld och underhållande fotbollsmatch mellan två väldigt bra lag. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.81 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo