Speltips, Newcastle – Aston Villa 19/12: Vinnarspel hittat på St. James’ Park

Spelbloggare Publicerat: 19 december 2015

Newcastle är ”back on track” och när den hopplösa tabelljumbon Aston Villa tas emot på St. James’ Park hoppas ännu en fullpottare kunna kammas in. Lyckas man?

Vi har varit inne på det i andra rekar; Newcastle var inte i toppen för att stanna. Den usla seriestarten oroade förstås, men det finns alldeles för mycket kvalité i Steve McClarens trupp för att det skulle bli på tal om att trilla ur förstadivisionen.

Nu är man förvisso inte borta från den, men ett rejält avstamp har ”The Geordies” tagit i och med de två senaste vinsterna – mot Liverpool (h) och Tottenham (b) – och numera är man över strecket, med två pinnar ner till det röda tabellområdet. Bland annat Swansea och Chelsea har passerats i tabellen.

Desto dystrare för stackars Aston Villa. Sex bleka pinnar på 16 matcher, resultatraden 1-3-12, sätter dem såklart på jumboplatsen och redan nu skiljer åtta pinnar upp till säker mark. Att kontraktet ska kunna räddas? Det känns inte speciellt troligt.

Dessutom plockades den här enda vinsten faktiskt i premiären – över AFC Bournemouth. Enda vinsterna efter det har varit mot Notts County med 5-3 efter förlängning och Birmingham – båda i Ligacupen.

Klasskillnad

Förvånad över de fina oddsen vi erbjuds på spelen till värdens favör. Risk för oddsdropp och vi skickar ut speltips i tid för att undvika detta.

Kan inte lyfta fram mycket som talar för Aston Villa här… Newcastle är den bättre parten, i form och har hemmaplan.

Två inspelade pinnar på 12 matcher är Aston Villas formfacit – lite förvånande har de här kryssen kommit mot Manchester City och Southampton – och det har inte uppvisats direkta tendenser som tyder på att allt ska vända. Man har en av seriens sämsta trupper, om inte den sämsta, och sistaplatsen är förtjänad.

Efter den förnedrande 1-5-förlusten borta mot Crystal Palace, har Newcastle studsat tillbaka med besked. Under december månad har man vunnit båda spelade matcherna, med 2-0 hemma över Liverpool och nu senast med 2-1 borta mot Tottenham. Klassprestationer.

Skadelistan är fortfarande välfylld, men det manskap som varit med mot de ovan finns tillgängligt. Aston Villa lider av det faktum att mittbacken Micah Richards fortfarande är på skadelistan. Nu senast, i 0-2-förlusten hemma mot Arsenal, visades prov på virrigt försvarsspel i den första halvleken då båda baljorna släpptes in. Avslutande 45 minuter spelades mer eller mindre bara av.

Ettan finns till finfina 2,05 hos William Hill och den synas.

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 19/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Newcastle 2,05 williamhill logo
Oavgjort 3,55 unibet logo
Aston Villa 4,00 expekt logo
Över 2,5 mål 2,02 redbet logo
Under 2,5 mål 1,83 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: