Speltips Newcastle – Brentford 16/9: Studsar tillbaka

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

Ett något pressat Newcastle United gästas av Brentford i kvällsmatchen från lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas lördag den 16 september 2023 med avspark kl 18:30 på St. James’ Park.

Newcastle – Brentford

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Allt har, mer eller mindre, pekat i rätt riktning sedan Eddie Howe tog över Newcastle United för snart två år sedan. Nu kommer man från tre raka förluster och för första gången är känslan att Howes lag är satt under press.

Det hela började så lovande då man körde över Aston Villa med 5-1 i premiären på St. James’ Park. Kanske svävade man då iväg en aning för i de tre efterföljande matcherna har man inte riktigt stått att känna igen. Det ska visserligen sägas att man ställts mot tufft motstånd i form av Manchester City och Brighton på bortaplan samt Liverpool hemma.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle höjer sig

Brentford är en klubb som överpresterar sett till resurserna på ett sätt som få andra lag kan mäta sig med. Av säsongsinledningen att döma kommer man att vara att räkna med även den här säsongen. Efter fem spelade matcher, om vi räknar in segern mot Newport i Ligacupen, är man alltjämt obesegrade.

Ser vi till motståndet så här Brentford emellertid haft ett lättare spelschema och i tre av fyra ligamatcher har man spelat på hemmaplan. Samtliga tre hemmamatcher mot Tottenham, Crystal Palace och senast Bournemouth har slutat oavgjort. Den enda segern så här långt tog man på ett övertygande sätt borta mot Fulham i den andra omgången.

Newcastle och Brentford möttes senast i april och då var det de förstnämnda som gick segrande med 2-1 på bortaplan. Höstens möte i Newcastle slutade med en 5-1-seger för hemmalaget.

Det är med andra ord fördel Newcastle om vi ser till inbördes möten och för deras del kom nog landslagsuppehållet ganska lägligt. De är nu en aning pressade, men jag tror att de kommer kunna hantera det och visa sin kapacitet här.

Brentford är svårslagna, men jag räknar med att Newcastle kommer att koppla greppet om den här matchen. Kan de också få utdelning så tror jag att det kan komma något av en ketchupeffekt. Mitt spel blir därför Newcastle -1 (asian hcp) till 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle -1 (asian hcp)
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo