Speltips Newcastle – Burnley 30/9: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 29 september 2023

Ett Newcastle United på uppgång gästas av bottenlaget Burnley i den sjunde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 30 september 2023 med avspark kl 16:00 på St. James’ Park.

Newcastle – Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle United tog en fin fjärde plats i Premier League förra säsongen, men under inledningen av den här säsongen har man inte riktigt fått det att lyfta. Åtminstone inte fram till förra helgens historiska 8-0-kross borta mot Sheffield United. Man bör kanske inte dra för stora växlar av det resultatet mot en uppgiven nykomling, men för Newcastles självförtroende var det nog ändå ett viktigt besked.

I onsdags tog man sedan emot Manchester City i Ligacupen där båda tränarna valde att rotera friskt i startelvorna. Newcastle var dock hungrigast då Alexander Isak gjorde matchens enda mål i början av andra halvlek. Därmed tog man ytterligare en mentalt betydelsefull skalp.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Solidare bakåt

Nykomlingen Burnley kommer från en imponerande säsong i The Championship, men i Premier League har man haft det desto tuffare så här långt. Vincent Kompanys unga och relativt oerfarna manskap har fortsatt att tro på den modell som tog dem hit. Det har dock bara givit dem en enda poäng på fem ligamatcher och nu börjar läget bli en aning pressat.

Efter att ha bjudit sina motståndare på alltför mycket så har man ändå stramat åt det på sistone. I sin senaste bortamatch i ligan tog man sin hittills enda poäng då man spelade 1-1 mot Nottingham Forest. Förra helgen gjorde man också en bra insats hemma mot Manchester United, men det slutade ändå i en 1-0-förlust. I veckan kunde man sedan besegra Salford City med 4-0 i Ligacupen.

Nu väntar så en tuffare uppgift då man gästar ett Newcastle på uppgång. Hos spelbolagen gäller också hemmalaget som stora favoriter då en rak etta endast ger omkring 1.34 gånger insatsen.

8-0-segern mot Sheffield United bör nog ses som en parentes då Newcastle på det stora hela inte har öst in mål. Lägger man till de fem målen mot Aston Villa i premiären så har man gjort 13 av sina 16 ligamål i två matcher.

Framförallt är det försvarsspelet som har varit solidare på sistone då man kommer till den här matchen med fyra raka hållna nollor. Samtidigt har Burnley blivit lite mindre riskbenägna i de senaste matcherna. Sammantaget gör detta att jag tror på en mindre målrik match än förväntat. Mitt speltips blir att Newcastle vinner samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.25 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle & under 3.5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 30 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo