Speltips Newcastle – Everton 1/11: Låst matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 31 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Newcastle visade återigen prov på sin kollektiva förmåga då man fick med sig ett kryss mot Wolves senast. Nu väntar ett Everton vars segertåg avtagit något och som lär få slita hårt om man ska gå segrande här.

  Rygga vårt speltips hos Comeon!
Annons. Nya kunder hos Comeon. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det ser inte alltid så vackert ut när Steve Bruce Newcastle spelar fotboll men deras förmåga att kriga sig till poäng är omistlig. Senast, mot Wolverhampton, var man till stora delar nedtryckta på egen planhalva men man lyckades ändå knipa ett kryss efter att Jacob Murphy kvitterat till 1-1 i den 89:e minuten.

Efter 4-1-förlusten mot Manchester United var det sannolikt ett skönt besked att man återigen kunde förlita sig till sitt väl samlade försvarsspel och en effektivitet framåt.

Everton inledde säsongen med fyra raka segrar men har tappat poäng i de två senaste omgångarna. Visserligen var krysset mot Liverpool snarare en vunnen poäng än två förlorade.

Senast kom dock säsongens första förlust efter att man, ligacupen inkluderad, vunnit sju och kryssat en match. Southampton stod för motståndet och de vann rättvist med 2-0 i en match där Everton inte stod att känna igen och där Lucas Digne utvisades i den 72:a minuten.

Därmed är Digne, precis som Richarlison, avstängda den här matchen. Därtill finns Holgate, Tosun och Kenny på skadelistan. Hos hemmalaget lär Dubravka, Gayle och Ritchie saknas.

Klarar Everton att studsa tillbaka?

Everton, med alla dess högklassiga nyförvärv, fick en drömstart på den här säsongen. Man har gjort många mål och man vann ganska klart de första sex matcherna. Men senast mot Southampton såg man klart mer beskedliga ut och det ska bli intressant att se om kan studsa tillbaka direkt här.

Newcastle är ingen enkel motståndare även om man sällan spelar någon mer ”sofistikerad” fotboll. Så länge de är med resultatmässigt i matcherna kan man aldrig räkna ut dem även om de ofta ser ut att vara spelmässigt underlägsna.

För Evertons del är det här en match man bör vinna om man på sikt ska kunna de absoluta topplagen men om man ska lyckas med det lär det krävas mer än vad man förmådde prestera senast.

Min känsla är att Evertons smått hysteriska form kan vara något vikande i kombination med att man möts med större respekt från motståndarlagen och att Newcastle kan komma att göra det svårt här.

Newcastle är oftast mer offensiva på hemmaplan men de är för det mesta som bäst när de är mer tillbakadragna och riskminimerande. Med tanke på vad Everton har presterat den här säsongen så lär vi inte få se ett Newcastle som tar alltför stora risker i den här matchen.

Sammantaget ger detta att det lutar åt en mer låst matchbild och därför finner jag spelvärde i att det kommer göras färre än 2.5 mål i den här bataljen.

Annons:
  Rygga spelet hos Comeon – Få 100% bonus upp till 100 kr!
Annons. Nya kunder hos Comeon. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.06
Spelstopp: 15:00, söndag 1 november 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: