Speltips Newcastle – Liverpool 18/2: Mycket på spel

Martin Efvergren Publicerat: 18 februari 2023

Newcastle United och Liverpool drabbar samman i den sena lördagsmatchen från Premier League. Matchen spelas den 18 februari 2023 med avspark kl 18:30 på St. James’ Park.

Newcastle – Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Newcastle United har överträffat de flestas förväntningar så här långt. Efter 22 spelade matcher innehar man en fin fjärde plats i Premier League och man har endast förlorat en enda ligamatch på hela säsongen. Den förlusten kom mot just Liverpool.

Det är dock inget formtoppat Newcastle som kommer till det här mötet. De har bara fått med sig oavgjort från de tre senaste ligamatcherna och i lördags stod man för en sämre insats då man spelade 1-1 borta mot Bournemouth.

Alexander Isak spelade hela den matchen utan att sätta något större avtryck. Vi minns väl alla hans debut på Anfield och både han och Newcastle skulle behöva att Isak plockar fram den X-faktorn igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Newcastle

Efter en riktigt svag insats mot Wolverhampton kunde Liverpool studsa tillbaka i måndagens Merseyside-derby. För första gången på mycket länge stod Jurgen Klopps manskap att känna igen då man, på ett övertygande sätt, besegrade Everton med 2-0.

De tre poängen ger att Liverpool står på 32 poäng efter 21 spelade matcher och avståndet upp till Newcastle på fjärdeplatsen är nio poäng. De röda har emellertid en match mindre spelad och skulle man vinna här är jakten på en CL-plats i allra högsta grad levande.

Mycket står med andra ord på spel här och utgången känns oviss. Totalt sett har Newcastle varit ett bättre lag än Liverpool, men formen är inte på topp och avsaknaden av Bruno Guimaraes var stor i lördagens kryssmatch mot Bournemouth. Brassen lär inte komma till spel till den här matchen heller.

Samtidigt är Newcastle oerhört svårslagna och med endast 13 insläppta på 22 matcher är man klart bäst i Premier League. Liverpool har varit betydligt svajigare men kan de upprepa vad de gjorde mot Everton så kan de säkert ro hem tre poäng även här. Som jag ser det ligger dock ett oavgjort resultat närmre till hands.

Jag tror att Newcastle kommer att göra det här till en tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till fina 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 18:30, lördag 18 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo