Speltips, Newcastle – Manchester City 19/4: Mål, mål, mål!

Spelbloggare Publicerat: 18 april 2016

Måstematch mellan Newcastle och Manchester City är på schemat i Premier League. Det är toppen mot botten och när båda parter måste ha siktet på tre pinnar är det mer än tänkbart att det kommer bli en öppen matchbild.

Newcastles ödesmatch mot Swansea slutade i succé – slutresultatet skrevs 3-0, förvisso var det i klar överkant, och det var Rafael Benítez första trea vid tränarrodret. Spanjoren hyllade framförallt inställningen hos spelarna och det verkade som att de återfick tron på nytt kontrakt, deras egna förmågor, under matchen. Dessförinnan – sju raka utan vinst.

Bra ser det också ut för Manchester City – gjort så under bra mycket längre tid – och i serien innehas tredjeplatsen, dock med nackflåsande Arsenal efter på sämre målskillnad. Dessutom skickades PSG ut i Champions League, där semifinalen nu är nådd, och under förra veckan städades Chelsea undan med hela 3-0 – på bortaplan! 4-1-0 står formraden i.

Öppen matchbild att vänta

Med tanke på hur svårt Newcastle haft det mot Manchester City på senare tid – de två senaste inbördes matcherna har förlorats med 0-5 respektive 1-6 – kanske det vore på sin plats att investera i handikappspelen till tabelltreans favör?

Möjligt, men här håller vi oss till – målen.

Newcastle visade upp en bra spirit mot Swansea, men 3-0 var i klar överkant och försvarsspelet var faktiskt inte speciellt stabilt. Snarare så att motståndarna var uddlösa. Under en period i andra halvlek var det oerhört svajigt.

Nu möter man ett offensivt urstarkt Manchester City. Hela 67% av deras matcher under spelåret har klivit över 2,5 mål och längst fram i banan finns Newcastles mardröm – Sergio Agüero. Han brukar måla mot ”The Geordies” och stod för hela fem (!) baljor i 6-1-krossen senast.

Sedan har Newcastle, som säkert bekant, fortsatt enorma skadeproblem på de defensiva positionerna. Bland annat står tredjekeepern Karl Barlow i kassen. Också varit öppna dörrar bakåt.

Båda lagen är ute efter tre pinnar. Newcastle, på grund av den situation de är i, lär vara illa tvungna att pusha upp positionerna vid ett eventuellt oavgjort resultat, säg 1-1, en bit in i andra halvlek – och då kan det smälla till.

1,70 x insatsen för att det ska bli minst tre mål känns okej på förhand. Till Mybetkassan!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 19/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: