Speltips Newcastle – Manchester City 27/9: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2023

Newcastle United tar emot Manchester City i den tredje omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdag den 27 september 2023 med avspark kl 21:00 på St. James’ Park.

Newcastle – Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle Uniteds spelschema under inledningen av säsongen har varit tufft och man har inte riktigt fått det att lossna. Detta fram till och med förra helgens bortamöte mot Sheffield United som blev en historisk kross.

Efter att ha slagit Aston Villa på ett övertygande sätt i premiären radade Eddie Howes manskap upp tre raka förluster mot Manchester City, Liverpool och Brighton. Därefter stod man för en stabil insats då man slog Brentford och en lite sämre som ändå räckte till ett kryss borta mot Milan i Champions League.

Mot Sheffield United i söndags bjöd man så på en 8-0-slakt som går till historien. Även om motståndet fallerade fullständigt så var det ett viktigt styrkebesked som Newcastle gav.

Läs vår guide om hur enkelt du kan hämta marknadens bästa oddsbonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett offensivare Newcastle

Manchester City var ostoppbara i våras och den här säsongen har man inlett på samma spår. Man kommer nu till det här mötet i Ligacupen (EFL Cup) med åtta raka segrar i bagaget.

Känslan av att Man City inte går att stoppa har förstärkts ytterligare de senaste veckorna. Trots skador på nyckelspelare som Kevin de Bruyne och Bernardo Silva och trots att man hamnat i underlägen så har de inte vacklat för en sekund. Metodiskt har man brutit ned allt motstånd och så även i lördags då Rodri tappade huvudet och blev utvisad efter halva matchen mot Nottingham Forest. Man City hade då redan en 2-0-ledning som man, utan större problem, kunde kontrollera hem.

Newcastle och Manchester City möttes senast för en dryg månad sedan på Etihad Stadium. Då var de sistnämnda spelmässigt överlägsna, men vann ”bara” med 1-0 mot ett lågt försvarande Newcastle.

När de nu möts på St. James’ Park räknar jag med att Newcastle kommer att gå för det på ett helt annat sätt. Vi kan också räkna med att både Eddie Howe och Pep Guardiola kommer att rotera en hel del i startelvan. Alexander Isak startade inte senast, vilket lär innebära att han kommer att göra det nu.

Om det blir som jag tror, att vi kommer få se ett betydligt mer framåtlutat Newcastle jämfört med senast lagen möttes, så bör det innebära en mer öppen och underhållande match. Mitt speltips blir därför att det kommer göras över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.91 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 26 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo