Speltips, Newcastle – Norwich 18/10: Handikappspel synas

Spelbloggare Publicerat: 17 oktober 2015

Hopplösa tabelljumbon Newcastles Steve McClaren sitter löst på sin stol och få faktorer talar för att det ska vända under hans regi. Gästande Norwich bör väl ha en toppchans att kamma fullt här?

Det känns faktiskt helt hopplöst. Steve McClarenär extremt pressad på sin tränarpost efter tre pinnar på åtta matcher, inte en enda vinst och en jumboplats. Inte så att man är fastkedjade i botten – närmast lika usla Sunderland och Aston Villa är inom en pinnes räckhåll – och upp till säker mark skiljer fem poäng.

Vindarna måste dock vända illa kvickt, innan konkurrenterna ovan kan rycka ifrån.

Desto mer imponerad av vad Norwich lyckats med hittills, på de åtta första matcherna. Nio pinnar är förvisso långtifrån något superfacit, men framfötterna har visats i flera matcher – att förlora mot Crystal Palace, Southampton och Leicester betyder knappast att en kris lurar runt hörnet. Flera andra höjdpunkter har man haft; kryssat i bortamatcher mot West Ham och Liverpool, vunnit över Bournemouth och Sunderland.

Skräller?

Oddssättarna ställer ut Newcastle som hyfsat klara favoriter och det köper jag inte alls. Tror inte den bittra situationen kan vändas fören det börjar förändras i ledarstaben och/eller truppen. Kan låta lite hårt möjligen, men Steve McClarens mannar har varit rakt av värdelösa.

1-6-förlusten över Manchester City innan uppehållet var förnedrande och den prestationen lämnar inte mycket positivt att tro om framtiden. Fem förluster och ett kryss är det dystra, dystra facit på de sex senaste matcherna.

Nu är truppen helt sönderriven också. Utöver den massa av spelare som saknas sedan tidigare är nu första- samt andrakeepern Tim Krul och Karl Darlow out. Ytterbackarna Daryl Janmaat och Massadio Haidara samt mittfältsmotorn Jack Colback är osäkra. Illavarslande.

Mest positiva besked för Norwichs truppstatus. Man var också helt okej innan uppehållet och det känns stabilt i och runt hela klubben; prestationerna och resultaten bådar gott inför framtiden och här bör man ha toppchans att knycka tre viktiga pinnar för att hålla den absoluta botten på avstånd.

Behöver inte motiveras mer målande ibland. Vill dock ha vinst på krysset och därför spelas Norwich +0,25 mål (asian handicap) till 1,79x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Norwich +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 18/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Newcastle 2,60 ladbrokes logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Norwich 3,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,96 redbet logo
Under 2,5 mål 1,96 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: