Speltips, Newcastle – Nottingham Forest 30/12: ”The Magpies” på jakt efter upprättelse!

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2016

Senast när Nottingham Forest och Newcastle United drabbade samman, bjöds det på en helt sinnessjuk fajt. Nu ställs de mot varandra på St. James’ Stadium och då tror vi att matchbilden kommer bli en annan.

Två röda kort i första halvlek, båda för Newcastle, och dessutom straffsparkar i samma situationer för Nottingham. Ändå ledde ”The Magpies” med 1-0 borta mot Nottingham Forest på The City Ground när lagen klev in i halvtidsvilan.

I andra halvlek, 11 mot 9 man, kunde Forest kvittera kvickt och i slutminuterna kunde de även kliva upp i 2-1, vilket också blev slutresultatet, tack vare ett självmål signerat Jamal Lascelles.

Irritationen var påtaglig vid båda situationer som ledde till röda kort respektive straffar och domarens beslut har ifrågasatts – med all rätt. Kändes mycket tveksamt.

En match med två röda kort, två missade straffar, tre mål och en skräll. Var det årets match i Championship?

Tar revansch?

Faktum är att det är mindre än en månad sedan den där matchen spelades – och vi kan dra flera slutsatser av den.

Den kvart som Newcastle spelade med en man mindre, var de den bättre parten. Att därefter hålla ihop 9 mot 11 i 45 minuter, det håller såklart inte. Närmast omöjligt och man stod ändå upp på ett acceptabelt sätt.

Undertecknad menar att domaren avgjorde den fajten – och revanschlustan lär vara enorm i Newcastle.

Nu har Newcastle, efter ett par plumpar, tappat serieledningen till Brighton – men i min bok är det tveklöst att de är det mest slagkraftiga laget som varit i Championship på flera år. Håller en helt annan klass än resterande konkurrenter och om de inte är uppe i topp när allt ska summeras, vore det ett fiasko utan dess like.

Det blev en oväntad 0-1-torsk mot Sheffield Wednesday senast och formen har det varit sådär med på sistone, men vi räknar ändå med att Newcastle studsar tillbaka illa kvickt. Passande motstånd och hemmaplan – det ska bara bli tre pinnar.

Nottingham Forest är nere och kämpar på den undre tabellhalvan och är dessutom ur form; inte vunnit på fyra raka, 0-1-3. Svårt att kraftansamla och plocka ner ett såhär pass starkt motstånd då…

Och när förutsättningarna knappt kunde vara sämre – hela nio spelare riskerar att missa matchen för bortalaget, flera framstående pjäser.

Newcastle har Jonjo Shelvey avstängd, men annars få problem och en bred trupp.

Newcastle -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust om de ”bara” vinner med uddamålet – spelas till 1,85 gånger degen hos Bet365, vars välkomstbonus på 1 000 kronor kan hämtas här!

Speltips:

Speltips: Newcastle -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 30/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: