Speltips Newcastle – Paris SG 4/10: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 4 oktober 2023

Newcastle United och Paris SG drabbar samman i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdag den 4 oktober 2023 med avspark kl 21:00 på St. James’ Park.

Newcastle – PSG

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle har väntat länge, men nu bjuds det återigen på Champions League-fotboll på St. James’ Park. Det lär innebära att det blir festlig stämning när PSG gästar i den första CL-hemmamatchen för Eddie Howes manskap.

Efter en lite mer trevande inledning så ser Newcastle nu också ut att vara på väg att hitta formen. För två veckor sedan stod man för en ganska blek insats i CL-premiären borta mot AC Milan. Trots det lyckades man ändå få med sig ett 0-0-resultat hem till England.

Sedan dess har man radat upp tre raka övertygande segrar där man också hållit nollan. Först krossade man Sheffield United med 8-0 och därefter lyckades man bräcka Manchester City i Ligacupen. I lördags tog man sedan en välförtjänt 2-0-seger hemma mot Burnley.

Läs vår guide om var och hur du hämtar marknadens bästa oddsbonusar!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle fyller CL-kostymen

Paris Saint Germain bygger nytt och mindre galacticos-aktigt under Luis Enriques ledning. Det har också avspeglat sig under säsongsinledningen där man inte direkt har flugit fram så här långt.

I Ligue 1 lyckades man inte få hål på Clermont i lördags då den bortamatchen slutade mållös. Därmed har man tappat poäng i fyra av de sju första ligamatcherna, vilket ger en femte plats i tabellen för tillfället. I Champions League fick man emellertid en bra start då man ägde hemmamötet mot Dortmund för två veckor sedan. Det gav en stabil 2-0-seger att bygga vidare på i den här, på pappret, mycket starka gruppen.

De båda arabfinansierade klubbarna PSG och Newcastle har en del likheter, men i de här sammanhangen är de förstnämnda betydligt mer erfarna. Förutsättningarna inför den här matchen är dock jämna och hos spelbolagen är det, i princip, helt jämnt om vi ser till oddsen.

Newcastle stod inte riktigt att känna igen på San Siro, men hemma på St. James’ Park bör de kunna vara mer sig själva och fylla den nyskräddade CL-kostymen på ett bättre sätt. Därtill är formen stigande och man har hållit nollan i de fem senaste matcherna. Dessa faktorer gör att jag håller dem som knappa favoriter.

spelbolagen lutar tydligt åt att det här kommer att bli målrikt, men jag är inte helt säker på den saken. PSG är troligen relativt nöjda med ett kryss och har hållit nollan i sina tre senaste matcher. Mitt spel blir 1X samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.23 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 4 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo