Speltips, Newcastle – Swansea 16/4: Fel favorit?

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2016

Oförsvarbart värdelösa Newcastle har siktet på tre pinnar när Swansea, som i praktiken säkrat kontraktet, kommer på besök till St. James’ Park. Lyckas de? Nja…

Championship kommer bara närmare och närmare. Newcastle ser inte ut att kunna fixa kontraktet i finrummet; står som nästjumbo med 25 inspelade pinnar på 32 matcher och har hela sex upp till säker mark, dock med en match mindre spelad än flera konkurrenter runtom. Överlevnadschansen lever fortfarande – men det måste hända saker illa kvickt.

Tippade för den övre tabellhalvan – Swansea var bara för ett par veckor sedan en bra bit ifrån säkrat kontrakt, men efter en bättre period lagt ankar på rätt sida av strecket och man kan faktiskt få upp huvudet på den övre tabellhalvan. Det finns mycket mer att hämta ur truppen, och nu är siktet på att avsluta fint – få upp tempen inför kommande spelår.

Motivation räcker inte

Motivation. Givetvis en stor och betydelsefull faktor såhär års.

Den faktorn talar förstås för Newcastle, som i viss mån fortfarande lever vidare; har chansen till förnyat kontrakt. Swansea är fast i mittenskiktet. Spelar för ära och enskilda platser uppåt och neråt i tabellen.

Men annars? Klass, form och truppstatus talar alltihop för Swansea och då är värdens förhållandevis stora favoritskap förstås inte motiverat.

Skadeproblematiken är total för Newcastle och mer eller mindre hela defensiven är söndertrasslad. I kassen ska exempelvis tredjekeepern Karl Darlow spela. Och visst har de ändå tappat tron på det hela, ”The Geordies”? Sex av de sju senaste matcherna har förlorats. Övrig slutade oavgjord.

Nu kommer alltså ett Swansea som äntligen andas lite optimism på besök – de har bara förlorat en av de sex senaste medan fyra vunnits. Förra veckan värjdes Chelsea undan med ett mål mot noll. Det ser för tillfället bra ut, kortfattat.

Swansea draw no bet (dnb) finns till 2,45 x smeten hos Unibet. Klockrent spelvärde – undertecknad är faktiskt tveksam till om favoritskapet överhuvudtaget är på rätt sida…

Speltips:

Speltips: Swansea draw no bet (dnb)
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 16/4
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: