Speltips Nice – Lens 23/8: Premiär för nykomlingen

Martin Efvergren Publicerat: 21 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Anrika Lens är tillbaka i fransk fotbolls finrum då det vankas premiär för säsongen 2020/2021 av Ligue 1. Det brukar kunna slå gnistor om nykomlingar i premiärmatcher och här tror jag på en match där inget av lagen kommer gå mållösa.

  Rygga vårt speltips hos Bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Med runt tio omgångar kvar att spela avbröts den franska ligafotbollen och, till skillnad, från de flesta andra återtogs den aldrig. Det innebar att Lens slutade på en andraplats i Ligue 2 och blev därmed klara för den nu stundande säsongen av Ligue 1.

Toppen av Ligue 2 var mycket jämn då Lens, hastigt och lustigt, slutade tvåa och gavs en biljett tillbaka till den division som man kan tycka att den här klubben hör hemma i. 28 omgångar var spelade då säsongen av avbröts och Lens avstånd ner till en femteplats var då bara tre poäng.

De kraftfulla anfallarna Florian Sotoca och Simon Banza gjorde tillsammans 15 mål förra säsongen och var starkt bidragande till avancemanget. Båda är fortfarande kvar i truppen.

Patrick Vieiras Nice svarade också de för en fin säsong då man slutade på en femteplats i Lique 1. Också de, kan man säga, blev lite gynnade av säsongens abrupta slut då man var hela åtta poäng bakom tabellfyran Lille men endast en poäng före niondeplacerade Monaco.

I Nice trupp finns i vanlig ordning massvis av talang men också mer rutinerade pjäser såsom nyförvärvet Morgan Schneiderlin och den 36-årige brassebacken Dante. 22-årige dansken Kasper Dolberg var viktig under förra säsongen då han svarade för 11 av lagets 41 mål totalt i ligaspelet.

Offensivt balanserat Nice

Båda de här lagen har under sommaren spelat ett antal träningsmatcher med blandade resultat som, som alltid när det gäller träningsmatcher, är svåra att dra några vidare slutsatser ifrån.

Nice vann sitt genrep med 3-2 mot Rennes och har vunnit 3 av sina 4 senaste träningsmatcher mot Salzburg (förlust 4-1), DAC (vinst 6-0) och Standard Liége (vinst 2-1).

Också Lens kommer till den här premiären med en seger i genrepet i bagaget. Man besegrade då Dijon med 1-0 efter att dessförinnan ha förlorat två raka matcher mot Paris FC (2-1) och Union Saint Gilloise (3-1)

Vad gäller Lens är en intressant faktor den att tränare Franck Haise tog över laget i mars och hann bara styra skutan i två matcher innan säsongen avbröts. I båda de matcherna gick Lens segrande, vilket innebar att andraplatsen i Ligue 2 säkrades. Haise är därmed alltså obesegrad i tävlingssammanhang med sitt Lens.

En Nice-seger ger cirka 2 gånger pengarna och är således favoriter i det här mötet. Oddssättarna lutar även generellt åt att det här kommer att bli en ganska målsnål match.

Men Nice är ett offensivt balanserat lag som både släpper in och gör en hel del mål. Förra säsongen var man det femte mest målrika laget i Ligue 1 med ett snitt på 2.82 mål per match.

Att gå in som favorit mot en nykomling i en premiärmatch är sällan helt enkelt. Lens lär var rejält taggade att visa att man hör hemma i den här serien och jag tror att man har goda chanser att göra mål i den här matchen. Att Nice kommer göra mål är än mer sannolikt och spelet blir således att båda lagen kommer göra mål i den här premiärmatchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1250 kr i spelkrediter!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.90
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:00, söndag 23 augusti
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo