Speltips Nice – Lyon 20/11: Stora truppbekymmer för värden

Spelbloggare Publicerat: 20 november 2015

Nice har en mardrömslikt stor frånvarolista och när man får besök av tabelltvåan Lyon tror vi på Spelbloggare att man får det svårt att följa med i svängarna.

Helgjutet från start- – till mållinjen? Lyon utstrålar stabilitet i Ligue 1 och innehar just nu andraplatsen i serien, bakom dominanterna Paris Saint-Germain. Formen innan det korta uppehållet var fantastisk och bortsett från plattmatcherna mot ryska Zenit i ”den där jävla Champions” har man vunnit fyra av de fem senaste matcherna medan övrig slutade oavgjort.

Försvarsspelet är fantastiskt – i alla dessa fyra vinster har nollan också hållits – och antalet insläppta på de 13 första matcherna är ynka sju stycken. Endast en mer än nämnda PSG.

Nice kan tvärtemot Lyon luta sig mot – anfallsspelet. Man spelar en klart mer riskfylld fotboll, är offensivt balanserade och målsnittet, baljorna såväl framåt som bakåt, är högt.

Hittills har detta slagit ut väl och det tippade mittenlaget är placerade sexa i tabellen med så lite som fyra pinnar upp till just Lyon – ett avstånd som alltså kan vara på en om man kammar fullt här. Undertecknad håller dock inte Nice som en toppklubb över ett helt spelår och är övertygad om att man kommer sjunka ett antal platser.

Det mesta talar för Lyon

Klassen hittar vi hos Lyon. Det är klart större skillnad mellan lagen än vad de fyra pinnarna antyder och det kommer med all sannolikhet visas när spelåret ska summeras. Mitten mot toppen – så tänker i alla fall jag.

Lyon har varit skadeskjutet under en bra tid, men spelarna som varit hela presterat väl – vilket resultaten också visar på. Lite osäkert om Mathieu Valbuenas vara eller icke vara i matchen; han ska förhöras angående sextape-skandalen under dagen, men förhoppningen är att han ska kunna spela.

Desto värre för Nice. Man har vissa skadebekymmer på anfallsfronten och nu är inte färre än tre spelare avstängda: försvararna Ricardo Pereira och Mathieu Bodmer samt den centrala mittfältaren Wallyson Mallmann. Stora avbräck och defensivt står man med stora problem.

Svårt att se Nice lösa ett bra resultat med de rådande bekymren här.

Förra årets identiska möte vann Lyon med stabila 3-1 och vi anser att de ska ha en mycket bra chans att åter kamma fullt, men halvförsäkrar oss med att spela dem med -0,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid oavgjort – till fina 1,92x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Lyon -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 20/11
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmorefotboll logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Nice 3,35 titanbet logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Lyon 2,25 unibet logo
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,91 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: