Speltips, Nice – Montpellier 18/12: Investerar i ett målspel till 3,25

Spelbloggare Publicerat: 17 december 2015

Ett slitet Nice ur form får besök av ett desto mer formstarkt och utvilat Montpellier i derbyt på Allianz Riviera. Bortamålen nära till hands?

Ett derby, ja; men inte av den värsta modellen. Rivaliteten existerar, fastän i liten skala i relation till andra derbyfajter i landet. Inte speciellt mycket att ta hänsyn till när man ska investera polletterna – det är en match nästan som de flesta andra. Lite finare vardagsmat.

Montpellier öppnade säsongen på värsta möjliga sätt och hade bara lyckats spela in en pinne på de sju inledande matcherna, och då kom krysset mot nuvarande jumbon Troyes vars jakt på nytt kontrakt ser hopplös ut. Men bättre har bara blivit bättre med tiden, i spelet och resultaten likaså, vilket innebär att man studsat upp till trettondeplats.

För Nice är historien helt omvänd. Inledde starkt, var under en period uppe på Europaplatserna, och nu tappat formen totalt; inte vunnit på fem raka matcher, fyra av dessa i serien och en i cupen. På femteplatsen är man parkerade, med fyra pinnar upp till fyran Caen, som har EL-biljetten i fickan.

Montpellier underskattas

I min bok luktar det skräll långa vägar – de nedplitade oddsen antyder på annat. Finns flera typer av spelobjekt till Montpelliers favör som kan tänkas intressanta; på handikapp-, 1×2- eller målmarknaden till exempel. Undertecknad faller för ett på den sistnämnda.

Fem raka matcher utan vinst har, som nämnt, radats upp för Nice – fyra av fem motståndare har dessutom hittats under dem själva i tabellen. Nu senast spelade man en tät cupbatalj mot Guingamp, bara tre dagar innan den här matchen, som krävde 120 minuters fotboll och straffar för att kora en vinnare. Till stora delar var startelvan a-betonad och trötta ben kan vara att vänta. Samtidigt en rejäl moralsänkare.

Montpellier var redan ute ur Ligacupen och har alltså nästan en hel veckas vila. Samma motståndare som Nice mötte, vann Montpellier då över med två mål mot ett – den fjärde vinsten på de sex senaste matcherna. Exempelvis har man spelat 2-2 mot Marseille och vunnit över Lyon med 4-2 under den här perioden – båda matcherna på bortaplan.

Anfallsspelet har klickat utmärkt under den senaste perioden för Montpellier och nu möter man ett Nice som vill spela offensiv fotboll, riskerar ha trötta ben i truppen och är ur form. Det bäddar för en skräll och framförallt – bortamål.

Montpellier över 1,5 mål spelas till 3,25x utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Montpellier över 1,5 mål
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 18/12
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Nice 2,30 williamhill logo
Oavgjort 3,30 betsson logo
Montpellier 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,74 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: