Speltips, Nice – Rennes 4/1: Biljett till sextondelsfinalen i potten

Spelbloggare Publicerat: 4 januari 2016

Fransk cupfotboll står på schemat. I potten, mellan Nice och Rennes, står en biljett till sextondelsfinalen på spel. Var hamnar den?

Uppehållet i Frankrike har pågått under en längre tid än i de flesta andra länders toppdivisioner – senast dessa två spelade var den 18:e respektive 19:e december. Nu, efter julledigheten rivstartar Nice och Rennes i ett kokhett cupmöte.

Innan uppehållet var formkurvorna för båda parter närmast identiska; en handfull vinstfria matcher hade radats upp innan de senast, Nice över Montpellier (h) och Rennes över Guingamp (b), fick avsluta med såväl vinster som hållna nollor. Positiva minnen att bära i huvudet, även om det möjligen är lite ”nollställt” efter uppehållet.

Annars är det Nice och Rennes ganska jämna kvalitetsmässigt; de förstnämnda är femma i tabellen och de sistnämnda sjua. Ynka två pinnar skiljer dem åt.

Nya skador har vi inte att ta hänsyn till; istället får båda sidorna tillbaka ett par spelare som varit skadade eller avstängda.

Handikappspelet synas

Och då kan vi väl räkna med att det här också blir en jämn och tät fajt? Jo, det är i alla fall känslan – dessutom att oddsen är smått orättvist satta. Rennes ska ha en klart bättre möjlighet att lösa ett positivt resultat, kontra vad oddssättarna antyder.

Rennes är en oerhört svårspelade; och framförallt har de fått till det på bortaplan där resultatraden i serien är 4-5-1, vilket kan jämföras med 2-4-3 hemma. Nice är desto mer ojämna, men precis som Rennes har man varit bäst på resande fot.

I Coupe de France har dessutom Rennes haft klart större lycka än Nice haft de senaste åren. Bättre minnesbilder. Förra året åkte Nice ut mot Valenciennes, just nu huserande i botten av andradivisionen, i deras första runda.

Var inne på den raka tvåan, men med tanke på hur ofta Rennes kryssar – faller valet istället på att spela dem med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till fina 1,85x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Rennes +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 4/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Nice 2,40 bwin logo
Oavgjort 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Rennes 3,20 unibet logo
Över 2,5 mål 2,20 betrally logo
Under 2,5 mål 1,72 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: