Speltips Nordmakedonien – Italien 9/9: Spalletti-effekt

Martin Efvergren Publicerat: 9 september 2023

Nordmakedonien gästas av Italien i kvalet till EM 2024. Matchen spelas lördag den 9 september 2023 med avspark kl 20:45 i Skopje.

Nordmakedonien – Italien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nordmakedonien och Italien har hamnat i en tuff grupp i EM-kvalet då man konkurrerar med England, Ukraina och Malta om två biljetter till EM 2024 i Tyskland. England har rivstartat gruppspelet med fyra raka segrar medan Italien endast har spelat två matcher och tagit tre poäng. Lika många poäng har Nordmakedonien tagit på tre spelade matcher.

Nordmakedonien inledde EM-kvalet i våras med en måstematch då man gästades av Malta och lyckades vinna med 2-1. Vid den senaste landslagssamlingen i juni spelade man sedan två matcher som båda slutade med två tunga förluster. I den första matchen hemma mot Ukraina hade man en 2-0-ledning i halvtid som gästerna sedan vände till 2-3 i den andra halvleken.

Med den motgången bakom sig kunde man inte mobilisera tillräcklig kraft för att möta ett bra England på Old Trafford. Det rann då iväg till en förnedrande 7-0-förlust.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett påkopplat Italien

Italien har också fått känna på engelsmännens kapacitet då man föll med 2-1 i Neapel i våras. Därefter kunde man sedan ta en programenlig seger med 2-0 borta mot Malta.

Italien har alltså bara spelat två EM-kvalmatcher så här långt då man vid den senaste landslagssamlingen spelade Nations League-slutspel. Man föll då först med 2-1 mot Spanien i semifinalen och kunde sedan vinna matchen om tredjepris med 3-2 mot Nederländerna.

Fram tills för ett par veckor sedan hette Italiens förbundskapten alltjämt Roberto Mancini. Men då han plötsligt valde att avbryta sitt kontrakt för ett förmodat bättre i Saudiarabien så kastas nu efterträdaren Luciano Spalletti in i hetluften.

I och med hemmaförlusten mot England så blir det här något av en måstematch för Italien. De gäller också som klara favoriter då ett rakt spel på bortalaget endast ger omkring 1.30 gånger insatsen.

Nordmakedonien kommer dock med goda minnen från det senaste mötet mot Italien. Våren 2022 möttes de nämligen i playoff i ett enkelmöte som Nordmakedonien lyckades skrällvinna med 1-0 i Palermo.

Den erfarenhet bör emellertid innebära att Italien inte kommer att underskatta sitt motstånd den här gången. Därtill är det här Spallettis första match på posten och det brukar innebära att spelarnas fokus är fullt påkopplat. Den faktorn bidrar till att jag tror att Italien kommer att lösa den här uppgiften med viss marginal. Kanske inte i paritet med Englands 7-0-kross, men i alla fall utan darr på ribban. Mitt spel blir Italien -1.5 (asian hcp) till 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Italien -1.5 (asian hcp)
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 9 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo