Speltips Norge – Georgien 12/9: Måstematch

Martin Efvergren Publicerat: 12 september 2023

Norge är pressade att vinna då man tar emot Georgien i den femte omgången av EM-kvalet. Matchen spelas tisdag den 12 september 2023 med avspark kl 20:45 på Ullevål.

Norge – Georgien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge och Georgien ingår i EM-kvalets grupp A där Skottland och Spanien har inlett bäst. Skottarna toppar just nu gruppen på full pott och om Norge, eller Georgien för den delen, ska kunna ta sig till EM 2024 i Tyskland är det här en match som behöver vinnas.

Ståle Solbakkens Norge fick ingen bra start på EM-kvalet i våras. Man stod visserligen för en fin insats borta mot Spanien, men föll ändå med 3-0. Därefter blev det sedan 1-1 i bortamötet mot Georgien.

Vid den senaste landslagssamlingen i juni kom så ett än tyngre nederlag då man fick stryk med 2-1 i nyckelmatchen mot Skottland på Ullevål. Norge kommer nu senast från en träningslandskamp mot Jordan som man vann med klara 6-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med stukat självförtroende

Georgien har, precis som Norge, spelat fyra matcher och tagit fyra poäng i det här EM-kvalet. Man kommer dock från en rejäl kölhalning i fredags då man föll med hela 7-1 hemma mot Spanien.

Sett till vad Georgien har presterat de senaste åren under Willy Sagnols ledning var det något oväntat att man föll ihop så totalt som man gjorde mot Spanien. I våras inledde man kvalet med att spela jämnt mot Norge och i juni besegrade man Cypern med 2-1 för att sedan förlora med 2-0 borta mot Skottland.

Frågan är nu om Georgien kan studsa tillbaka efter utskåpningen i fredags. Hos spelbolagen gäller man i alla fall som klar underdog inför den här matchen där ett rakt spel på Norge endast ger omkring 1.32 gånger insatsen.

Det var, som sagt, en relativt jämn match när lagen senast möttes, men totalt sett kan man tycka att Norge har presterat bättre än vad resultaten antyder. Nu har man emellertid försatt sig i ett knivigt läge och nu gäller det för firma Haaland/Ödegaard att visa vägen.

Georgien lär komma en aning stukade i självförtroendet och lär prioritera det defensiva till den här matchen. Jag tror dock inte att de kommer att räcka till här och mitt spel blir Norge -1.5 (asian hcp) till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norge -1.5 (asian hcp)
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo