Speltips Norge – Skottland 17/6: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Viktiga poäng står på spel när Norge tar emot Skottland i den tredje omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördag den 17 juni 2023 med avspark kl 18:00 på Ullevål Stadion.

Norge – Skottland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skottland har fått en drömstart i EM-kvalets grupp A då man tagit full pott i och med segern mot Spanien senast. På förhand såg Norge och Skottland ut att få duellera om andraplatsen och hemmalaget är nu en aning pressade att vinna den här matchen. Övriga lag i gruppen är Georgien och Cypern.

För Norges del blev inte den senaste landslagssamlingen lika lyckad som Skottlands. De inledde med en lovande prestation i bortamötet mot Spanien, men där var det spanjorerna som stod för effektiviteten. Spanien vann till slut matchen med 3-0 efter två sena mål. Det resultatet kan dock inte sägas spegla matchbilden då Norge ägde oväntat mycket av spelet.

Därefter begav sig Ståle Solbakkens manskap till Georgien och fick med sig ett 1-1-resultat hem. Värt att nämna är att man saknade en viss Erling Haaland i båda dessa matcherna då han drogs med en skada vid den här tidpunkten i slutet av mars.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett defensivt Skottland

Skottland hade hemmaplansfördelen i båda sina inledande matcher av det här EM-kvalet. Likväl var det nog få som hade räknat med full pott efter mötena mot Cypern och Spanien.

Stor matchvinnare i båda de här fighterna blev Scott McTominay. Den annars mer utpräglade defensiva mittfältaren har i Skottland en roll där han ska fylla på i offensivt straffområde och som han gjorde det. Mot Cypern stod han för två sena baljor då man vann med 3-0 och därefter gjorde han båda målen i den bragdartade insatsen mot Spanien.

Norge och Skottland har inte ställts mot varandra i närtid, men sett till lagen på pappret är det två relativt jämnstarka nationer. Skottland har gjort bättre resultat än Norge de senaste åren, men den offensiva spetsen som finns i det norska laget håller världsklass.

Norge gäller också som favoriter hos spelbolagen inför det här mötet i Oslo. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring dubbla insatsen.

I bortamötet mot Spanien var Norge möjligen en aning naiva, men sättet man stod upp på var ändå lovande. Jag räknar med att man, till stora delar, kommer vara spelförande i den här matchen där Skottland lär vara väldigt nöjda om de kan gneta sig till ett kryss.

Skottarna lär komma med väldigt gott självförtroende, men jag lutar ändå åt att Norge kommer att dominera och vinna den här måstematchen. Mitt spel blir en rak etta till 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norge vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo