Speltips Norge – Spanien 15/10: En liten strimma hopp

Axel Sjödin Publicerat: 15 oktober 2023

Norge sitter i en tuff sits i EM-kvalet och behöver verkligen tre poäng hemma mot Spanien för att hålla hoppet om EM vid liv.

Norge - Spanien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I och med Skottlands oväntade succé i kvalet har grupp A känts ganska avgjord länge. Skottland och Spanien kämpar i dagsläget om förstaplatsen, men efter tre raka norska segrar så finns det en strimma hopp igen, även om norrmännen fortfarande inte har saker och ting i egna händer.

Att Norge inledde kvalet med tre raka matcher utan seger har ställt till det rejält, då de ändå hade en rimlig chans att knipa en topp två-placering till en början. Ett oavgjort resultat borta mot Georgien och en sen vändning från Skottland hemma i Norge plågar dem fortfarande, men nu har de i alla fall tre raka segrar, där två har kommit mot gruppjumbon Cypern.

Med tanke på motståndet kan man kanske inte påstå att Norge har stått för någon imponerande comeback, men de är iallafall med i matchen poängmässigt igen. Senast de mötte Spanien var det däremot inget snack, då spanjorerna enkelt kunde städa undan norrmännen med 3-0 i Malaga.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien kan säkra avancemang

Gästerna lär inte vara intresserade av att ge bort något gratis den här gången heller, då de själva är pressade att vinna samtliga återstående matcher för att lyckas ta tillbaka förstaplatsen i gruppen från Skottland. Norge på bortaplan är emellertid den svåraste matchen kvar på spelschemat, vilket gör att spanjorernas chanser ser relativt goda ut.

Senast kommer de från en viktig 2-0-seger hemma mot Skottland, som trots allt lyckades hålla ut fram till den 73:e minuten då Álvaro Morata till slut spräckte målnollan för hemmalaget. Skottland var inte ofarliga, men Spanien vann trots allt välförtjänt och har nu siktet inställt på tre poäng när de reser upp till Norge.

Men Luis de la Fuente har en ganska tung skadelista att förhålla sig till. Pedri, Dani Olmo, Marco Asensio, Alejandro Balde och Nico Williams är några av de namn som de saknar inför söndagens möte, men oavsett gäller de som ganska klara favoriter hos spelbolagen.

I och med att Spanien säkrar spel i EM och med all förmodan snor åt sig förstaplatsen i gruppen så lär de inte slappna av, och när Spanien är påkopplade så är de ett betydligt bättre landslag än vad Norge är. Den raka tvåan går att hitta till ganska spännande odds, vilket vi också spelar på för 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien vinner
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 15 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo