Speltips, Norge – Ungern 12/11: Klart värdespel från playoff-matchen

Spelbloggare Publicerat: 11 november 2015

Sverige, Danmark och Norge har alla hamnat i playoff-rundan mot EM i Frankrike kommande år. De sistnämnda inleder dramat med den första matchen av två mot Ungern, hemma i Oslo. Där borde man väl kunna se till att kunna fixa ett bra resultat till returen?

Drömlotten hamnade i Per-Mathias Högmo och hans landslags händer. Skulle bli extremt förvånad om man inte förvaltar chansen man fått i och med detta, men över 180 minuter kan det såklart en hel del oväntat inträffa.

Grupp F, som Ungern hamnade i, var av klart sämre klass än Norges – det är bara att titta på vilka som plockade direktbiljetterna: Nordirland och Rumänien. Båda lättviktare i sammanhanget. Om Ungern skulle skrälla till det och nå EM, då skulle man inte ha mycket att åstadkomma där.

4-4-2 hade man i gruppspelets resultatrad. Sett till vilket motstånd man ställdes mot är det rentav missvisande att påstå att det skulle vara – mycket starkt. Exempelvis kryss och förlust mot jumbon Grekland, som tappat det totalt de senaste åren, är inte resultat man kan vara överdrivet nöjda med. Inte heller uddamålsvinsterna över blåbärsnationen Färöarna.

Klasskillnad

I min bok har Norge bara växt och växt med tiden. Per Mathias Högmo har fått ihop det hela väl; gått från ifrågasatt till hyllad. Man tampades jämnt med Italien och Kroatien, vilka plockade direktbiljetterna till mästerskapet, och det imponerar. Bara en pinne skiljde upp till tvåan Kroatien – hade varit två om kroaterna inte straffats med en minuspinne.

Inte minst är det på hemmaplan som man visat framfötterna, bortsett från i plattmatchen mot Azerbajdzjan, vilken slutade 0-0. Exempelvis plockade man ner nämnda Kroatien med två mål mot noll i Oslo. Det har visats svårt att skapa målchanser på Norge och nollan är hållen i de tre senaste hemmamatcherna.

Det ska skilja en nivå här och att lösa ett positivt hemmaresultat är av stor betydelse. Ettan är nära, nära till hands.

1,95 x insatsen betalar den raka ettan hos Betrally och då vill jag mena är tydliga värdesiffror. Acceptabelt runt tio punkter neråt och vi spelar innan förmodat oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Norge vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 12/11
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norge 1,95 betrally logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Ungern 5,00 unibet logo
Över 2,5 mål 2,67 unibet logo
Under 2,5 mål 1,55 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: