Speltips Norrby – Falkenberg 21/6: Målglada lag

Martin Efvergren Publicerat: 21 juni 2023

Ett formsvagt Norrby IF tar emot Falkenbergs FF i den 14:e omgången av Ettan Södra. Matchen spelas onsdag den 21 juni 2023 med avspark kl 19:00 på Borås Arena.

Norrby – Falkenberg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby gick från att ha varit ett topplag i superettan ena säsongen till att åka ur den nästkommande. Nu befinner man sig alltså i Ettan Södra och vägen tillbaka till eliten ser för tillfälligt lång ut. Efter 13 spelade matcher har man tagit 14 poäng, vilket ger en tionde plats i tabellen.

Trenden ser heller inte positiv ut. Man kommer nu till det här mötet med tre raka förluster i bagaget och man har bara tagit fem poäng på sina åtta senaste matcher.

I lördags föll Norrby med 3-2 borta mot Lunds BK och med samma siffror föll man i den föregående matchen hemma mot Tvååker. Därmed har man släppt in tre mål i alla de tre senaste matcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Falkenberg är favoriter

Falkenbergs FF har gjort en liknande resa som Norrby, men de är nu inne på sin andra raka säsong i Ettan Södra. Förra säsongen slutade man på andra plats och fick då spela play-off mot Östersund där man till slut föll. Den här säsongen har man inte inlett lika bra, men man har ändå häng på en topplacering med snart halva serien spelad.

FFF har på sina 13 matcher spelat ihop 24 poäng och därmed har man fyra poäng upp till tvåan Oddevold och sex till serieledande Trollhättan.

Formmässigt ser det ganska positivt ut för Christoffer Anderssons manskap ut då man bara har förlorat en av sina åtta senaste matcher. I lördags fick man dock nöja sig med ett kryss borta mot Eskilsminne sedan man kvitterat till 2-2 på tilläggstid. I sin senaste hemmamatch slog man Oskarshamns AIK med 5-2 och med sina totalt 33 mål är Falkenberg just nu bäst i serien.

Falkenberg gäller också som relativt klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på gästerna ger omkring 1.68 gånger insatsen.

Falkenberg är ett målglatt gäng med ett snitt på 3.62 mål per match. Målglatt har det också varit i Norrby senaste matcher då man kommer från två raka 3-2-förluster och båda lagen har gjort mål i deras sex senaste matcher.

Sammantaget finns det god anledning att tro att även den här matchen kommer att bjuda på minst ett par pytsar. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 21 juni 2023
TV: 
Stream: