Speltips Norrby – Hammarby 25/2: Klasskillnad

Martin Efvergren Publicerat: 24 februari 2023

Norrby lär ställas på tuffa prov då man gästas av Hammarby i den andra omgången av Svenska Cupens gruppspel. Matchen spelas lördagen den 25 februari 2023 med avspark kl 13:00.

Norrby – Hammarby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Förra säsongen kom Norrby från ett väldigt starkt år där man högst oväntat utmanade om en topplacering i Superettan. Förväntningarna steg således och den situationen lyckades man inte hantera.

Från att ha varit ett topplag blev det istället en bottenstrid där man med minsta marginal hamnade under nedflyttningsstrecket efter den sista omgången. Nu måste man därmed bygga om i Ettan Södra och nya som huvudtränare är den relativt oprövade duon Jesper Swedlund och Marcus Översjö.

De fick emellertid en bra start på tävlingssäsongen då man lyckades knipa en poäng i bortamötet mot Gif Sundsvall förra helgen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gapet ökar

I en grupp tillsammans med Norrby, Brage och Gif Sundsvall gäller Hammarby förstås som storfavoriter. I premiären i söndags hemma mot Brage så var man programenligt det dominerande laget men gästerna försvarade sig väl. Nahir Besara gav Bajen ledningen med 1-0 i den första halvleken vilket stod sig fram till slutskedet då väldigt mycket skedde. De inhoppande talangerna Madjed och Erabi hann göra varsitt mål och slutresultatet blev till slut 4-1.

Hammarby och Jesper Jansson har inte fått alla pusselbitar på plats i lagbygget, men det ska heller inte behövas för att vinna den här gruppen. Marti Cifuentes spelidé är tydlig och det hjälper när det är många nya spelare som ska försöka hitta sina roller.

Förra helgen såg vi tydligt vilken stor skillnad det är mellan topplagen i allsvenskan och lagen i superettan. Norrby är alltså inte längre ett superettan-lag och Hammarby bör vara ännu bättre efter att ha fått en tävlingsmatch i benen. Det gör att jag inte kan se något annat än att Cifuentes manskap kommer att dominera den här matchen från början till slut. Mitt spel blir Hammarby -2 (asian handicap) till 1.95 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby -2 (asian)
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 13:00, lördag 25 februari
TV: 
Stream:  cmoreplay logo