Speltips Norrköping – Häcken 13/3: Svenska Cupen

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2021

Det är dags för kvartsfinaler i Svenska Cupen och först ut är mötet mellan IFK Norrköping och BK Häcken den 13 mars 2021.

IFK Norrköping - BK Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en lång vinterdvala var det underbart att få köra igång med den svenska fotbollen i och med gruppspelet i Svenska Cupen, och när det nu är lagt till handlingarna går vi in i den avgörande gruppspelsfasen.

Ett par stora giganter har fallit bort på vägen och kvar i slutspelet finns ett antal andra tunga klubbar, samt ett par uppstickare, som nu letar efter sin väg ut i Europa.

Till sommaren ska det kvalspelas och i skrivande stund är det bara klart att Malmö FF, BK Häcken och IF Elfsborg har en biljett dit. Men det finns ytterligare en biljett att dela ut och den tillfaller vinnaren i Svenska Cupen.

För IFK Norrköping handlar det om att försöka knipa den biljetten för att ge en liten guldkant, eller vad man nu ska kalla det, till den här säsongen. För BK Häcken är det i sig inte en motivationsfaktor med tanke på att man redan är klara för kvalspel ute i Europa i sommar.

Men däremot har man en titel att spela för och BK Häcken har varit ett starkt cuplag på senare år, med finalvinsten mot Malmö FF för sex år sedan som den stora fjädern i hatten. Men kan man verkligen rubba IFK Norrköping på bortaplan? Det återstår att se.

Tillknäppt igen

IFK Norrköping och BK Häcken har för vana att spela väldigt tillknäppta matcher mot varandra och ser vi till de senaste säsongernas allsvenska möten är det uddamålsvinster (eller uddamålsförluster beroende på hur man ser det) åt endera håll.

Baserat på att vi fortsatt är tidigt på säsongen ska man förmodligen inte vänta sig att det sprudlar eller exploderar alldeles för mycket från något håll här.

IFK Norrköping såg starka ut i sitt gruppspel och knep den sista hemmaplansfördelen inför slutspelet. BK Häcken föll på färre gjorda mål, men tog precis som IFK Norrköping sju poäng av nio möjliga i gruppspelsfasen.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,66 gånger såsen hos MrGreen.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,66
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 16:00, lördag 13 mars 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo